Polisen varnar för farliga trenden: "Salt and ice challenge"

- 26/01/2017, 15:15 -

Den farliga internetutmaningen har spridit sig från USA till flera länder – och många barn har fått bestående skador efter att ha hakat på "Salt and ice challenge".

En ny trend sprider sig bland ungdomar i sociala medier. Nu varnar den brittiska polisen och en barnorganisation föräldrar – deras barn kan nämligen skadas allvarligt så att de hamnar på sjukhus, skriver Daily Mail.

Trenden som kallas "salt and ice challenge" går ut på att man lägger is och salt på huden. Kombinationen av is och salt skapar en kemisk reaktion, som kan sänka temperaturen ner till -17 grader. Genom att göra just detta tävlar ungdomar om vem som kan stå ut med smärtan längst.

Se de obehagliga skadorna i videon ovan. 

Trenden började i USA men har nu spridit sig till England, bland flera länder. Och med det har flera skadats.

Enligt Hull Daily Mail har en pojke från Swansea fått bestående nervskador på handen, och en annan flicka från Fife har fått permanenta ärr till följd av frostskadorna, skriver The Sun.

På grund av skadorna uppmanar nu barnorganisationen NSPCC att föräldrar, lärare och pedagoger pratar med ungdomarna.

Även polisen i West Yorkshire varnar på Twitter.

"Snälla varna era barn och de du känner från att delta i den här farliga utmaningen," skrev poliskommisarien Dee Collins enligt Daily Mail

I december gick även Ikea ut med en varning för en annan trend med orden "du kommer inte ut" och även tandläkare varnar för en trend som kan skada dina tänder.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du provat det här?