Är du lite nojig för att gå till gynekologen.
1 av 2
Är du lite nojig för att gå till gynekologen. - Foto: TT
Då kan det vara skönt att veta de här sakerna.
2 av 2
Då kan det vara skönt att veta de här sakerna. - Foto: TT

Gynekologer avslöjar: De här sakerna skulle vi aldrig säga till en patient

Det finns en hel del saker som du kanske nojar över, men som gynekologer inte bryr sig ett dugg om.


För den som varit hos en gynekolog någon gång kanske det känns igen att man är lite nervös innan besöket, kanske lite nojig till och med. Att visa de intimaste delarna på ens kropp för en främmande människa är ju helt enkelt inte det enklaste.

Men som tur är har Buzzfeed pratat lite med några gynekologer som avslöjar de saker de aldrig skulle berätta för en patient, så kanske du kan slappna av lite mer nästa gång du ska gå på en undersökning.

1. Vi struntar i om du har rakat benen

Japp, de bryr sig inte ett dugg.

Bildkälla

2. Vi bryr oss inte heller om du rakat dig "där nere"

Faktiskt så kan könshår vara bra för att minska risken för infektioner, och vi vill hellre att du är försiktig och inte riskerar att skära dig.

3. Vårt småprat har ett syfte

De flesta verkar slappna av när de får prata om något som de känner igen. Och om vi ska göra en del av undersökningen som kan vara okomfortabel så brukar vi småprata med patienten.

4. Vi har sett alla kroppsvätskor som finns – och fått dem på oss

Bajs, kiss, spya, flytningar… det är helt enkelt svårt att göra oss äcklade.

Bildkälla

5. Vi ser över 100 vaginor i veckan…

… så att titta på din är bara en vanlig dag på jobbet för oss.

6. Alla vaginor är verkligen olika

Så du behöver inte alls vara orolig över att just din skulle se "konstig" eller "onormal" ut eftersom det inte finns någon "normal" vagina, eller hur den ska se ut.

7. Ibland hittar vi konstiga saker "där nere"

Då och då stöter vi på bortglömda tamponger och gamla kondomer. Men vi har också hittat lagobitar, kulor, nycklar och annat.

Bildkälla

8. Vi vill verkligen se dig minst en gång om året

Det är inte alltid det går att se hur hälsosam din vagina är bara från utsidan. Och att komma in på en kontroll kan vara livsavgörande, så skjut inte upp det, vi finns ju här för att hjälpa.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 17-åringen som låtsades vara gynekolog och blev påkommen efter en månad och varför gynekologen varnar för att använda grönsaker som sexleksaker.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du besökt en gynekolog någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.