Experten: De här sakerna som killar gör under förspel hatar tjejer

- 12/02/2017, 15:19
Förspel ska vara härligt för båda.
1 av 3

Förspel ska vara härligt för båda.

Shutterstock/TT

Och det är väldigt viktigt att det inte är en "syssla".
2 av 3

Och det är väldigt viktigt att det inte är en "syssla".

TT

Så ta er tid.
3 av 3

Så ta er tid.

Pixabay

Att mysa med sin partner före sex är exakt lika viktigt som all annan form av sex. Men killar verkar ha en del att lära.

Det tar som bekant längre tid för kvinnor att bli riktigt upphetsade, och även längre tid för kvinnor att nå orgasm i de flesta fall. Detta gör att förspel är en riktigt viktig del av sex om man har det med en person som har en vagina.

Men det verkar som att många inte riktigt är med på tåget och har alldeles för lite förspel, eller helt enkelt gör det på fel sätt.

Sexologen Lisa Hochberger Sadi har därför listat några av de vanligaste felen som personer gör under förspel, skriver Daily Star.

1. Bete dig inte som att det är en syssla

Om du bara ger din partner fem minuter oengagerat förspel för att kunna stryka det från "att göra"-listan så är det verkligen inte tillräckligt. Förspel ska vara njutningsfullt och roligt för båda så släpp tanken på vad som kommer efter och njut i stunden. Sex behöver inte följa en kronologisk ordning.

Bildkälla

2. Sluta inte för tidigt

Det tar i snitt 20 minuter för en person med vagina att nå orgasm när det kan ta mellan två och tio minuter för en person med penis. Det gör att det verkligen inte är något fel med att ha förspel längre än så, men det visar verkligen varför det behövs.

Bildkälla

3. Håll det inte inne

Vi pratar om kommunikation faktiskt. Var inte rädd för att fråga personen du är med vad de gillar, eller om det du gör fungerar för dem. Och var verkligen inte rädd för lite kritik, ingen är perfekt från början. Att prata och guida varandra till vad som känns skönt är ju också upphetsande.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om 9 saker som är riktigt bra att tänka på innan du har sex och vad din födelsemånad säger om hur du är i sängen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du gjort något av de här misstagen?