Här provar barberaren den heta trenden – klipper Markus, 27, med eld

- 22/02/2017, 18:25

Barberaren Mohammad Alasmar provade att klippa 27-åriga Markus med hjälp av eld. Resultatet är fantastiskt.

Nyheter24 har tidigare berättat om den våghalsade barberaren Mohammad Alasmar som för ungefär två veckor sedan rakade 18-åriga Matteus iklädd ögonbindel.

Och nu har han gjort det igen.

Sent i måndags kväll bestämde sig Mohammad för att fixa Markus Boggas hår – med hjälp av eld. Något Mohammad aldrig tidigare gjort.

– Det var första gången. Det gick perfekt! Men det är inte alla typer av hår det fungerar på, berättar Mohammad, barberare på Royal Treatment i Ängelholm, för Nyheter24.

Markus klipper sig regelbundet hos Mohammad sedan hans svärmor gav honom ett presentkort på salongen. Hon tyckte att han var för skäggig, skämtar han. Tillsammans med Mohammad kom han på att han ville låta skallen brinna.

– Jag och Mohammad pratade om trenden som vi sett på sociala medier om att elda i håret. Jag undrade varför man gör det, vi pratade vidare men sen flög vi in på att vi borde testa det igen. Då kan man ju bara inte låta bli! berättar Markus för Nyheter24.

Och rädd var han inte.

– Jag har blivit rakad av honom ett flertal tillfällen och litar på honom. Vågar man ha en kniv emot strupen vågar man ju få eld i håret, menar Markus.

Markus Bogga.

Lärde sig i Jordanien

Mohammad var 16 år när han började arbeta som barberarlärling i sin brors salong i Amman, Jordanien. Idag är han 29 år och tar ut gränserna hela tiden. Tidigare har han han rakat SHL-spelaren Almen Bibic från Rögle BK med en skridsko, rakat med ögonbindel och nu alltså "klippt" en frisyr med eld.


Blir du aldrig rädd för att det ska gå riktigt illa?

– Jag gör inte grejer bara för att chocka, jag gör det för att jag tycker om att tänja gränserna. Men jag vet att jag klarar av det. Annars skulle jag inte testa, skrattar Mohammad.

Mohammad hade alltså aldrig tidigare klippt på det här sättet. Men hans bror i Jordanien berättade att han var sugen på att prova, och berättade ett hemligt recept för hur man ska lyckas.

Mohammad vill inte avslöja vad det hemliga receptet innehåller, men berättar att han även använt vanligt hårspray.

Och Markus är helnöjd.

– Jag är supernöjd för håret "minns" hur det ska ligga nu efter elden. Jag skulle absolut kunna tänka mig att göra det igen för att då håret att ligga på ett bra sätt, inga spretiga hår! berättar han för Nyheter24.

Lika bra gick det inte för 21-åriga Becca när hon var hos frisören – besöket slutade i fasansfull katastrof.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.