5 regler alla killar borde följa på dejter – i alla fall enligt tjejer

- 01/03/2017, 19:53
Det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra för att en dejt ska bli lyckad.
1 av 3

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra för att en dejt ska bli lyckad.

Pixabay

Men följer du de här reglerna är chansen större att det blir bra.
2 av 3

Men följer du de här reglerna är chansen större att det blir bra.

Pixabay

Så fram med anteckningsblocket bara.
3 av 3

Så fram med anteckningsblocket bara.

Pixabay

De här sakerna borde vara självklara, men tyvärr verkar de inte vara det. Så om du är ute i dejtingdjungeln se till att du lär dig det här.

Att gå på en första dejt kan både vara riktigt jobbigt, pinsamt, nervöst, stelt, trevlig, roligt, romantiskt och pirrigt. Men för att det ska gå riktigt bra är det viktigt att båda parter är införstådda med hur man borde bete sig på dejter.

Därför har en kvinna skrivit ihop några tips för killar som dejtar tjejer på saker de kan göra på en första dejt för att öka chanserna att den ska bli lyckad, skriver Huffington Post.

1. Ställ frågor

Kvinnor är ofta uppfostrade att försöka göra personer bekväma och avslappnade, så uppstår en pinsam tystnad kommer de flesta tjejer försöka rädda den med en fråga.

Men det är minst lika mycket mannens uppgift att få samtalet att flyta på. Och det visar dessutom på intresse från din sida om du ställer frågor så se till att vara snabbare än tjejen.

Tips: Har du svårt att komma på en fråga? Ställd då exakt samma fråga som kvinnan antagligen just ställde dig, hon ställde den antagligen för att hon själv har något intressant att dela med sig av.

Bildkälla

2. Svara med känsla

Att bara nicka när hon berättar något starkt eller engagerande, något som hon kanske brinner för, är verkligen inte tillräckligt.

Ta dig tid att tänka ut ett svar som faktiskt återspeglar lika mycket känsla som din dejt lade ner när hon berättade om det. Och nej, att visa känslor kommer inte få henne att tro att du är omanlig.

Tips: Testa ordet "aw", det är en rätt bra inledning på en mening med känsla.

3. Om du inte vet eller kan något så är det okej

Alla kan inte allt, och du verkar inte dum om du inte känner till något. Och om du inte vet något, erkänn det istället för att låtsas som du vet saker du inte vet.

Men viktigast av allt: försök inte mansplaina det eller byta samtalsämne bara för att du blir osäker. Och för guds skull – visa lite nyfikenhet om det är så att du får veta en massa nya saker av din dejt.

Tips: Uppmuntra henne och visa att du är intresserad av att ta del av ett ämnesområde där hon uppenbarligen är mer kunnig än du.

Bildkälla

4. Om du pratat oavbrutet i över fyra minuter är det dags att sluta

Se punkt ett. Kvinnan lyssnar antagligen respektfullt utan att avbryta för att hon är uppfostrad så. Men efter fyra minuter är det dags för dig att vända din uppmärksamhet mot henne igen – typ genom att ställa en fråga.

Tips: Om du ändå bryter mot den här regeln och pratar längre än fyra minuter kan det vara på sin plats att du ursäktar dig så hon får veta att du är medveten om att du tagit mycket plats i samtalet. Ja, vi är seriösa, tjejer gör det hela tiden, då kan du också göra det.

5. Ha ögonkontakt

Det är det bästa sättet att kunna läsa av om din dejt är intresserad av det du pratar om eller inte, så var uppmärksam. Dejten ska ju vara rolig för er båda.

Tips: Lycka till.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om 11 saker du kan prata om det blir en pinsam tystnad på dejten och vad som är det viktigaste att hålla utkik efter på dejten enligt tjejer och killar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följer du de här dejtingreglerna?