Tjejer berättar: Därför föll vi för äldre män

- 09/03/2017, 19:51 -

För de här tjejerna är åldern bokstavligt bara en siffra.

Det finns många tabun som kan hindra oss ifrån att följa våra hjärtan och vara oss själva. Då är det viktigt att våga ändå.

Ett tabun är åldersskillnader – hur många år är det egentligen "okej" att det ska skilja partnerna i ett förhållande?

Nyheter24 har pratat med fem tjejer som föll för mycket äldre män. Här är deras historier.

Angelica

Angelicas sambo är 19 år äldre än henne. De lärde känna varandra genom en kompis, som var hans ex.

"Jag har nästan alltid haft äldre partners, men inte så här mycket äldre. Jag tycker att de är män och jag fick barn så tidigt, så det känns som man ligger på samma nivå."

"Jag erkände för mig själv att jag var kär när vi låg i sängen och han sa att han önskar att han hade lämnat sitt ex tidigare för att få vara med mig. Det de hade var ingenting mot det vi har."

"Mina föräldrar höll på att svimma när jag berättade först, men de insåg väl att det inte var någon mening att grina ihop för det. Jag älskar honom för den han är och inte för hans ålder."

Jenny

24-åriga Jenny trodde aldrig att hon skulle bli ihop med någon som är mycket äldre än henne, men idag är hon tillsammans med en man som är 17 år äldre än henne.

"Vi träffades genom en gemensam vän, som tipsade om honom eftersom vi båda sysslar med musik. Först handlade det om attraktion men det ledde så småningom till mer kärleksfulla känslor."

"Vi klickade och hade bra kemi. Jag kände liksom att 'det där' fanns där i luften och jag kunde bara inte släppa tanken."

"Jag tyckte för att jag var lite knäpp för det kändes onormalt att känna en attraktion för någon som var 17 år äldre än mig själv. Så jag försökte tänka bort vad jag kände men till slut gick det inte."

"Jag var väldigt nervös för vad mina vänner skulle tycka. Visst lät det udda, men ingen såg något fel i det så länge jag är lycklig."

Isabella

Isabella har varit gift i fyra månader med sin man, som är 33 år äldre än henne.

"Vi har varit tillsammans i lite över ett år, men innan dess var vi mest kk. Känslorna växte fram under lång tid men jag visste rätt fort att det här var en människa jag skulle trivas med."

"Jag har alltid dragits till äldre, mina ex är 3-7 år äldre än mig. Jag har provat att vara tillsammans med yngre men alltid känt mig obekväm med det."

"Detta är ju betydligt mer annorlunda än tidigare. Han kan ta ansvar för sig själv och är mer mogen. I tidigare förhållanden har det varit jag som fått ta hand om hela hushållet. Nu delar vi på det och det blir inte massa bråk om vem som ska göra vad."

"När jag berättade för min mamma suckade hon bara och sa att jag äntligen har hittat någon vettig. De brydde sig inte om att han är åtta år äldre än min mamma och elva år äldre än min pappa – bara jag mår bra och trivs."

Cecilia

Cecilia, 24, har varit gift med sin man Torbjörn i fem månader. Han är 16 år äldre än henne.

"Första gången vi träffades krockade vi in i varandra på en Halloweenfest, klädda som smurfan och Rob zombie. Nästa gång vi träffades var i Uppsala, där vi kramades och började ha kontakt på Facebook."

"Först var mina känslor vänskapliga. Jag kände en sån trygghet och ett enormt lugn med honom. Det över gick till romantiska känslor. Jag kunde inte sluta tänka på honom och jag kände genuin lycka när jag var hos honom."

"Våra familjer var positiva från början, även vännerna. Men det var väl hans barndomsvän som reagerade mest på att jag var 21 år. Men jag är väldigt lillgammal och han är ung i sinnet. Vi har många gemensamma intressen och liknande drömmar och värderingar, syn på livet och är jämställda."

"Skillnaden från tidigare förhållanden är väl att han inte försöker begränsa mina drömmar utan han är med i dem. I framtiden vill vi ha gemensamma barn också, men just nu är det bra med att min son kallar och ser honom som en pappa.

Sandra

Sandra träffade sin 24 år äldre sambo genom en kompis, som bodde granne med honom.

"Jag var den drivna. Han var avvaktande och har berättat nu i efterhand att han inte fattar vad jag såg i honom."

"Jag hade jättestarka känslor för honom direkt och de är lika starka idag. Vi är båda vädurar och väldigt lika men också mycket olika."

"Jag har aldrig litat på killar som är yngre. Det här är annorlunda – det känns på riktigt och vi planerar en framtid ihop."

Läs även om vad tjejer absolut inte vill höra under sex och vilka konstiga ställen tjejer har haft sex på.

Har du varit kär i någon som varit mycket äldre än dig?