Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spenderar du för mycket pengar? Då kan det här enkla tricket rädda dig

- 05/03/2017, 13:46
Ekar det tomt på bankkontot i slutet av månaden?
1 av 3

Ekar det tomt på bankkontot i slutet av månaden?

Pixabay/TT

Då borde du kanske prova det här tricket.
2 av 3

Då borde du kanske prova det här tricket.

Pixabay

Som kallas för tredagarsregeln.
3 av 3

Som kallas för tredagarsregeln.

TT

Är du en person som spenderar för mycket pengar varje månad och har svårt att få ekonomin att gå ihop är det här tricket perfekt för dig.

Ekar det tomt på kontot i slutet av varje månad och har du svårt att hålla dig borta från att kika in på H&M:s reahörna flera gånger i veckan? Ja, då kanske du är en av många som shoppar lite för mycket.

Då borde du faktiskt prova den här nya regeln som hjälpte en tjej som verkligen vet hur det är att vara en shoppaholic.

Jamie Rappaport från Pennsylvania lånade inte bara pengar av vänner och familj, hon använde dessutom sitt kreditkort riktigt flitigt. Hon hade svårt att få ihop tillräckligt för hyran varje månad, medan hennes garderob bara växte och växte, skriver The Sun.

Hon lade också stora mängder pengar på snabbmat och kaffe on the go. Men en dag fick hon ett obehagligt uppvaknande när hon övertrasserat sitt kreditkort så att hon inte kunde ta sin bil till verkstaden.

Det var då hon fick höra om "tredagarsregeln". Regeln går ut på att man alltid ska vänta i tre dagar innan man beslutar sig för att göra ett inköp, oavsett om det gäller en snabb kaffe eller en supersnygg klänning. Om man fortfarande känner att man behöver saken efter tre dagar så får man köpa den, enligt regeln.

– Jag bestämde mig för att jag bara fick köpa saken om jag kunde använda mer än en gång, så ingen snabbmat eller liknande, säger hon.

Och det visade sig fungera riktigt bra för Jamie. Efter en månad hade hon över 160 dollar kvar av sin lön på kontot, vilket motsvarar 1 450 svenska kronor, skriver The Sun.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Shoppar du för mycket?