Så mycket kycklingkött är det egentligen i McChicken – i grannlandet

- 24/03/2017, 13:58 -
Brukar du alltid äta McChicken när du är på McDonalds?
1 av 3

Brukar du alltid äta McChicken när du är på McDonalds?

TT/Faksimil Mcdonalds

Då kanske du vill veta hur mycket kycklingkött det är i.
2 av 3

Då kanske du vill veta hur mycket kycklingkött det är i.

Faksimil Mcdonalds

3 av 3

TT

Ska du äta på McDonalds i Norge? Då kanske du vill veta hur mycket kycklingkött det egentligen är i.

Vi har alla en favoritmåltid på McDonalds, en del vet till exempel att de ska ha en Big Mac så fort de kliver innanför dörrarna.

Men är du en av dem som äter McChicken så kanske du vill läsa om det här. För vet du egentligen hur mycket kycklingkött burgaren innehåller McChicken? I alla fall i Norge.

Det är programmet ”Matkontrollen” som går på norska tv-kanalen TV2 som har kollat igenom innehållet i McChicken och det visade sig att burgaren enbart innehåller 56 procent kycklingkött, vilket norska Side2 skriver om.

McDonalds skrev tidigare att McChicken innehöll bröstfilé, men enligt programmet så kom det fram att burgaren innehåller kött från lår och bröst som blandas med stärkelse, vatten och kryddor.

Efter programmet så ändrade snabbmatskedjan beskrivningen och skrev istället att den innehåller ”rent kycklingkött”.

Flera restauranger säljer nu burgaren ”Chicken Premium” där det står att burgaren ska innehålla 100 procent norsk kycklingbröstfilé, men enligt tv-programmet innehåller den burgaren ännu mindre kycklingkött än McChicken – bara 55 procent, skriver Side 2.

Men nu undrar du kanske hur det ser ut i Sverige?

– I Sverige serverar vi inte McChicken och alla våra kycklingprodukter (förutom Hot Wings) innehåller kyckling från kycklingbröstfilé. Vi har tydlig information om vad maten innehåller både på vår hemsida och i vår app, säger Alexandra Svenonius, presschef vid McDonald's Sverige, till Nyheter24.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du om McChicken?