Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här är den enda ingrediensen som skiljer Cola och Pepsi åt

- 25/03/2017, 22:27
Skillnaden mellan de två dryckerna är inte så stor som man kanske tror.
1 av 3

Skillnaden mellan de två dryckerna är inte så stor som man kanske tror.

TT

Dock kommer det inte besvara den uråldriga frågan:
2 av 3

Dock kommer det inte besvara den uråldriga frågan:

TT

Är det Pepsi eller Cola som är godast?
3 av 3

Är det Pepsi eller Cola som är godast?

TT

Det finns de som älskar Coca Cola och de som älskar Pepsi. Men faktum är att det inte är så stor skillnad mellan dryckerna.

Det finns två läger i världen, som aldrig verkar kunna komma fram till en slutsats: är det Cola eller Pepsi som är den bästa läsken?

Även om den frågan nog kommer förbi obesvarad för alltid så har en forskare nu tagit fram den enda skillnaden mellan de två dryckerna. Ja, för det är inte så stor skillnad mellan dem som du kanske tror.

Alla vet ju att det går att känna en smakskillnad mellan Pepsi och Cola, men vad är det egentligen som skiljer dem åt?

Det har författaren Malcolm Gladwell, kommit fram till, skriver Buzzfeed. Och resultatet är ganska överraskande.

I sin bok "Blink" från 2005 förklarar Gladwell skillnaden mellan de älskade läskerna med en enda mening: "Pepsi karakteriseras av en citrussmak, till skillnad från russin-vanilj-smaken Cola har".


Bildkälla: Pixabay

Lusläser man ingredienserna för de båda dryckerna så ser man att Pepsi lägger till citronsyra i sin, medan Cola saknar denna smak, och innehåller mer socker.

Så nu vet vi äntligen det, men som sagt, det avslutar inte diskussionen om vilken läsk som är bäst. Vilken tycker du bäst om?

Nyheter24 har tidigare skrivit om bilden som får internet att undra om den populära Pepsi-smaken kommer tillbaka och Coca Colas nya smak som lanserats. Och när vi ändå håller på kanske vi kan gissa om du är en Pepsi- eller Cola-person?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.