Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då börjar SVT visa säsong 4 av Skam i Sverige

- 10/04/2017, 10:27 -
SKAM säsong 4
1 av 3

Redo för säsong 4?

SVT/NRK

Sana
2 av 3

Den kommer väldigt snart till Sverige!

Montage TT/NRK

Sana
3 av 3

Redan dagen efter. Whaaat?!

NRK

I fredags kom äntligen trailern till nya Skam-säsongen. Nu avslöjar SVT när serien kommer till Sverige.

Förra veckan kom det många fans har väntat på riktigt länge – trailern till den fjärde säsongen av hyllade Skam.

Det har länge spekulerats i vem som blir säsongens huvudperson, vilket visade sig bli Sana, vilket några fans redan hade gissat ut. Woho!

NRK

Men tidigare i år meddelade NRK att serien inte längre skulle kunna ses genom deras hemsida om man befinner sig utanför Norge. Vilket var jobbigt för många, då det alltså kommer dröja för oss svenskar att se serien (såvida man inte vill ta till det här tricket). Kanske behöver vi i Sverige inte ens göra det – för säsongen kommer hit snabbare än du tror.

Nyheter24 ringde samma dag som trailern släpptes upp Safa Safiyari, som ansvarar för programinköpen på SVT barn. Och till vår stora besvikelse var det inte då helt klart.

– NRK har en ganska hemlig publiceringsplan. De har tidigare publicerat klipp på måndag fram till fredag, och så på fredagen har de publicerat hela programmet. Vår ambition är att efter den här publiceringen, om det är som tidigare år, att så fort som möjligt publicera det i Sverige på SVT Play, sa Safiyari då till Nyheter24.

Men till alla storas glädje så står det faktiskt äntligen klart när säsongen sätter igång på SVT – och det är snabbare än du någonsin vågade hoppas på. I Norge sänds första klippet av Skam idag den 10 april – och första avsnittet på långfredagen den 14 april.

TT/NRK (Montage Malin Nilsson)

Sverige får säsongen med svensk text redan dagen efter! Den 15 april finns avsnittet på SVT Play.

Enligt Safiyari har NRK varit extremt hemlighetsfulla.

– Vi vet ju hur poppis serien är i Sverige så helst av allt skulle vi vilja ha den innan Norge. Men det går inte, det är ju en norsk serie, berättar Safiyari.

I samband med att trailern till den fjärde säsongen släpptes avslöjades även att det blir den sista Skam-säsongen – här avslöjar Skam-skaparen Julie Andem varför.

NRK

Läs även Malin Nilssons krönika: "Jag kan aldrig förlåta er för att ni lägger ner Skam".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Längtar du efter Skam?