Måndag 17 Maj
Stockholm

Här är detaljen i första Skam-klippet som är varje fans dröm

Äntligen är säsong fyra av Skam här! Och seriens skapare Julie Andem har redan i första klippet levererat en helt underbar överraskning.
1 av 13
Äntligen är säsong fyra av Skam här! Och seriens skapare Julie Andem har redan i första klippet levererat en helt underbar överraskning. Foto: NRK/Instagram
Det är den här fina scenen i första klippet från måndagen som avslöjade att Julie Andem har bättre koll på seriens fans än vad någon ens hade vågat drömma om.
2 av 13
Det är den här fina scenen i första klippet från måndagen som avslöjade att Julie Andem har bättre koll på seriens fans än vad någon ens hade vågat drömma om. Foto: NRK
Det visade sig nämligen att scenen är en remake av fantasifull fan art som laddades upp på Instagram, för hela sex veckor sedan.
3 av 13
Det visade sig nämligen att scenen är en remake av fantasifull fan art som laddades upp på Instagram, för hela sex veckor sedan. Foto: Instagram
Det här har fått fansen att gå helt bananas. Bland annat spekuleras det kring om konstnären kan ha fångat ytterligare ett ögonblick från seriens framtid i den här bilden, som hen la upp två dagar innan seriestarten.
4 av 13
Det här har fått fansen att gå helt bananas. Bland annat spekuleras det kring om konstnären kan ha fångat ytterligare ett ögonblick från seriens framtid i den här bilden, som hen la upp två dagar innan seriestarten. Foto: Instagram
Julie Andem är verkligen expert på att lägga upp små spännande hintar i sociala medier. Den här selfien la hon upp innan trailern (promo-filmen) hade släppts, där Even får en smäll över ansiktet och börjar blöda näsblod.
5 av 13
Julie Andem är verkligen expert på att lägga upp små spännande hintar i sociala medier. Den här selfien la hon upp innan trailern (promo-filmen) hade släppts, där Even får en smäll över ansiktet och börjar blöda näsblod. Foto: Instagram
Julie Andem visar upp ett hårt jobb under tidigare inspelning av trailern till säsong tre av Skam, som spelades in i ett omklädningsrum.
6 av 13
Julie Andem visar upp ett hårt jobb under tidigare inspelning av trailern till säsong tre av Skam, som spelades in i ett omklädningsrum. Foto: Instagram
Här är mer av konstnären elli_skams fan art på Instagram.
7 av 13
Här är mer av konstnären elli_skams fan art på Instagram. Foto: Instagram
Hen shippar uppenbarligen Evak. <3
8 av 13
Hen shippar uppenbarligen Evak. <3. Foto: Instagram
En scen tittare känner igen från säsong tre.
9 av 13
En scen tittare känner igen från säsong tre. Foto: Instagram
Eskild, Even och Isak.
10 av 13
Eskild, Even och Isak. Foto:
En julkyss under misteln.
11 av 13
En julkyss under misteln. Foto: Instagram
Köksscenen tillsammans med Noora.
12 av 13
Köksscenen tillsammans med Noora. Foto: Instagram
Vilka skills va?
13 av 13
Vilka skills va?. Foto: Instagram

Under måndagen släpptes första klippet i säsong fyra av Skam. Då upptäcktes en alldeles särskild detalj som är varje inbitet fans dröm.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu är de långa vintermånaderna av längtan, väntan och spekulationer för alla Skam-fans äntligen slut.

Våren är här, och med den äntligen premiären av säsong fyra av Skam, som den här gången låter favorittippade Sana ha huvudrollen.

Men lyckan blandades snabbt med sorg och chock, när det visade sig att det här faktiskt blir den sista säsongen av Skam, vilket Nyheter24:s reporter Malin Nilsson har svårt att förlåta serieskaparen Julie Andem för.

Som tur är vet Julie Andem precis hur hon ska vinna fansens hjärtan igen.

Strax efter lunchtid under måndagen släpptes äntligen det första klippet från nya säsongen. Och utan att slänga ut en spoiler så kan det väl sägas att första klippet blev något av en sötchock för alla som "shippar Evak" (Even och Isak).

Bildkälla: NRK

Men precis som vanligt har serien direkt levererat ett alldeles underbart dolt easter egg till sina fans, vilket upptäcktes ganska snart av de som har koll på seriens fan art.

En av scenerna i första klippet är nämligen en mer eller mindre exakt remake av just fan art, skapad för mer än sex veckor sedan av ett av seriens fans.

Nämligen sydkoreanska Sookyung Hahn, "elli_skam" på Instagram.

Bildkälla: Instagram

Upptäckten får fansen att jubla och brista ut i gråt och hjärtknip i sociala medier. Nu är det ju helt uppenbart att Julie Andem verkligen har stenkoll på seriens fans och ser till att hylla dem tillbaka.

När Nyheter24 når Sookyung Hahn är hon fortfarande i chock efter att hon såg klippet för första gången och notiserna på Instagram började rulla in från folk över hela världen som ville gratulera henne.

– Det finns inga ord för hur tacksam och glad jag är just nu. Helt ärligt så har jag frågat mig själv hela dagen "drömmer jag, eller händer det här verkligen på riktigt?", säger Sookyung Hahn till Nyheter24.

Bildkälla: Tumblr

Sookyung började följa serien från säsong tre via Youtube och blev inspirerad att skapa egen fan fiction med hjälp av sin konst.

Själv säger Sookyung att hon inte har haft någon kontakt med teamet kring Skam-produktionen eller Julie Andem alls. Men bilden är likead av bland andra Julie Andem och David Sjøholt, som spelar "kattehookern" Magnus i serien.

Nu börjar en del av tecknarens Instagramföljare spekulera kring om hon faktiskt kan vara synsk.

En hel del önskningar och förhoppningar har trillat in från hennes följare, bland annat under en bild som visar en påhittad teckning från Skam-gängets inflyttningsfest.

Bildkälla: Instagram

Något som det också hintas om i första klippet från måndagen.

Äntligen är säsong fyra igång, nu gäller det bara att hålla koll på alla andra små finurliga detaljer och ledtrådar som kommer dyka upp framöver.

Men har du koll på när du kan se säsong fyra av Skam här i Sverige med svensk text? Det kan du ta reda på här.

I bildspelet längst upp i artikeln kan du se mer av skaparens fina fan art och mumsiga bilder från inspelningen av Skam.

Här kan du också se det fina filmklippet där Skam-"Even" ( Henrik Holm) avslöjar oväntat mycket om relationen till "Isak" (Tarjei Sandvik Moe) för ett fan:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du pepp på fjärde säsongen av Skam?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela