Söndag 14 Aug
Stockholm

Så här blir Lisebergs nya berg- och dalbana – vågar du titta?

I år har en ny galen attraktion premiär på Liseberg – och redan nu kan du känna på hur nya Valkyria kommer kännas!

Kommentera (226)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 22 april öppnar nöjesparken Liseberg för säsongen. Och där finns nu en helt ny attraktion som knappt – nämligen Loke.

Loke har premiär nu i sommar.

Nu står det också klart hur uppföljaren Valkyria kommer att se ut. Den kommer besökarna nämligen få försmak på redan i år. Trots att den kommer bli helt klar 2018. Den kommer vid öppning att bli Europas längsta "dive coaster".

Försmaken sker genom ett videoklipp som ni kan se i spelaren ovan – och genom ett VR-headset med simulator-stolar(!) som du som besökare kan prova i nya området "Myter och Legender" redan nu i sommar. Det som blivit klart är hur bansträckningen kommer att se ut och hur den kommer påverka resten av nöjesparken.

Du kan testa nya Valkyria i en superfet VR-upplevelse i sommar innan premiären 2018.

Är ni redo på att få en ångestladdad konstpaus i toppen innan droppet som kännetecknar en riktig "dive coaster"? I Valkyria så störtar du 50 meter rakt ner i ett hål under marken. Hastigheten? 105 kilometer i timmen för att sedan vändas upp och ner och dyka ner mot attraktionen JukeBox. Yikes!

Liseberg

Bygget har redan påbörjats på den gamla favoriten Kanonens plats. Två attraktioner kommer också att flyttas eller tas bort fram till premiären 2018. Slänggungan flyttas och Sagoslottet kommer ersättas med en liknande attraktion. Förhoppningsvis.

– Vi har planerat de olika byggfaserna för att det ska bli minsta möjliga inverkan i parken men det går inte att undvika helt. Det tar tid att bygga en berg- och dalbana, säger Lisebergs vd Andreas Andersen, men lovar att det kommer att vara värt varenda uppoffring.

Liseberg

Liseberg slår upp portarna 22 april och då kan du premiäråka Loke. Valkyria har premiär säsongen 2018.

Läs mer om de två nya åkattraktionerna här.

Eller kolla in vilken nyhet som konkurrenten Gröna Lund har i sommar.

Är du pepp på Valkyria?
Tack för din röst!
Kommentera (226)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.