Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så naken får du vara på Instagram Stories

- 30/05/2017, 18:59
Nakenhet på Instagrams nya Story-funktion är... INTE... tillåtet.
1 av 3

Nakenhet på Instagrams nya Story-funktion är... INTE... tillåtet.

Pixabay (Montage)

Instagram medger att de ibland bevakar live-videos om de blivit riktigt stora.
2 av 3

Instagram medger att de ibland bevakar live-videos om de blivit riktigt stora.

Instagram

Så var försiktig – annars kan du bli avstängd från appen.
3 av 3

Så var försiktig – annars kan du bli avstängd från appen.

Instagram

Hur kan ens Instagram hålla koll på vad som sänds live och vad som syns på Stories? Här är vad som gäller.

Den senaste tiden har appen Instagram infört en massa nya funktioner för att göra helhetsupplevelsen av appen bättre. Kanske för att på sikt få bort konkurrenten Snapchat?

Stories-funktionen på Instagram.

Hur som helst så innebär det här en svårighet för Instagram att hålla koll på exakt vad som publiceras. Det finns som bekant väldigt hårda regler när det kommer till nakenhet på Instagram.

Minns ni när Facebook och Instagram fick kritik för att de plockade bort bilder på tecknade bröst?

I Instagrams communityregler står det att i princip ingen nakenhet tillåts:

"Detta omfattar foton, filmklipp och visst digitalt skapat innehåll som visar samlag, genitalier och närbilder av helt nakna skinkor. Det omfattar även vissa bilder av kvinnliga bröstvårtor, men bilder av ärr efter bröstborttagning (mastektomi) och kvinnor som aktivt ammar är tillåtna. Nakenhet på foton av målningar och skulpturer är också OK."

2016 berättade fler användare att "lättklädda" konton dök upp som förslag för flera användare, skriver sajten Campaign. Samma år rapporterade Daily Dot att personer har lagt upp porr på appen och använt kluriga hashtags för att fortfarande sprida sitt innehåll – och som ledde till att emojin "eggplant" försvann som hashtag…

Twitter

När Nyheter24 kontaktar Instagram bekräftar en talesperson att det är samma regler som gäller för Stories och för live-videos.

– Instagram blockerar också alltid innehåll som innehåller olagliga eller känsliga saker som droger, alkohol och vapen.

Det går i appen att rapportera innehåll som du som användare tycker är störande, och det gäller alla funktioner i appen. När det kommer till den nya funktionen med bilder "som försvinner" så kan du även anmäla en sådan bild om du fått något du tycker är opassande.

Pixabay. Bilden är manipulerad och har ingenting med artikeln att göra.

Men till den stora frågan – hur kan Instagram kontrollera alla live-sändningar eller Stories som sker? Svaret är att det kan de omöjligt göra, men de har ett sätt att hålla allt under någon form av kontroll.

– Dels kan användarna rapportera saker och vi avbryter snabbt en sändning om den bryter mot våra regler. Sen kollar vi nära på alla live-videos som nått en större publik, även om de inte har blivit rapporterade.

Fortsättningsvis så brukar allt som har blivit anmält kontrolleras av Instagram inom 24 timmar. Ibland kan det till och med leda till ett avstängt konto. Eller i värsta fall fängelse om det är av olaglig natur.

Så var försiktig med vad du lägger upp med andra ord.

TV: Nu kan du ta reda på om någon tar en skärmdump från din Instagram

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du anmält nakenhet på Instagram?