Det-har-sexet-kommer-fa-dig-och-din-partner-narmare-varandra.
Det här sexet kommer få dig och din partner närmare varandra. - Foto: Shutterstock

Här är sexet som kommer få dig och din partner närmare varann

Om sexet för dig och din partner har börjat bli rutin kan de här tipsen absolut lyfta ert sexliv – och förhållande.


Sexlivet är oftast som på topp när man är nyförälskad, men efter ett tag släpper nyförälskelsen – och sexet kan bli allt mer rutin.

Men det finns givetvis knep att ta till för att ge både förälskelsen och sexet en nytändning. Nyheter24 har pratat med Ylva Franzén, författare och föreläsare om erotik och sexualitet.

Hon har gett oss sina bästa tips som utgår från kama sutra och tantra för att du och din partner ska komma närmare varandra.

Kama Sutra är en indisk bok som tros ha skrivits någon gång mellan 100 år f.Kr och 500-talet. Det är en manual för hur sex praktiskt kan gå till mellan man och kvinna, och har reproducerats i otaliga utgåvor. 

Tantra å andra sidan refererar till ett filosofiskt koncept till sex, vars syfte är att förena det maskulina och det feminina.

Upptäck sommaren

Den svenska sommaren är kort, vilket är en ännu större anledning till att ta vara på den ljusa sommarnatten.

Ge er ut i solnedgångarna och soluppgångarna och bada nakna. Ge er ut och hitta en fin plats, ta med er musik, en skön filt att ligga på och ett tygstycke som ni kan hänga över en gren och skydda er från myggen.

– Ofta blir ju sexet väldigt rutinartat efter ett par år. Så man måste krydda det och göra det extra spännande genom ovanliga saker. Just det här att vara ute, kanske överraskas av någon, gör att spänningen stiger dramatiskt. Då blir man upphetsad och har lättare att få orgasm, säger Ylva till Nyheter24.

Förspelsceremonier

Vill eller kan man inte gå ut finns det många så kallade förspelsceremonier inom kama sutra. Dessa för dig och din sexpartner varandra närmre för att man delar en gemensam upplevelse.

– Det kan vara enkla ceremonier. Att man tänder ljus, tar varandra i handen, ser varandra i ögonen och formulerar hur mycket man älskar den andra, säger Ylva.

Ceremoni 1:

Köp ett massageljus och använda den varma oljan från ljuset för att stryka den över sin partners kropp, massera och smeka.

Ceremoni 2:

Kör klassikern: duscha och bada ihop – men lite hetare.

– Smek varandra medan man tvålar in, duscha av, och torka varandra med fina badlakan och smörj in varandra med oljor i huden. Det är en jättefin ceremoni.

Ceremoni 3:

En annan ritual är att tvätta den andra personens fötter i en balja med vatten som är lagom tempererat. Strö salt och tillsätt blommor som ska guppa på vattenytan. Massera din partners fötter, tvåla in dem, gör dem rena och fortsätt massera.

– Fötterna är faktiskt en erotisk del av kroppen men också ganska förbisedd tror jag ur förspelets synpunkter. Det är en lite annorlunda och väldigt fin liten ritual.

Merspel

Du kanske har hört talas om förspel och efterspel, men merspel – vad är det?

– Kvinnor behöver mer stimulans för att orgasmera. Man ska se till att man verkligen finslipar sina älskartalanger för att ställa in sig på det kvinnan vill ha. Merspelet innebär helt enkelt att man inte slutar stimulera klitoris när penetreringen börjar, förklarar Ylva.

Studier visar att majoriteten av kvinnor inte når orgasm av penetrationssex, utan behöver klitorisstimulering för att nå klimax.

Att nå orgasm kan vara viktigt i ett förhållande. Innan orgasmen utsöndras nämligen ämnet oxytocin i blodet, vilket är ett hormon som stärker anknytningen. Det utsöndras mycket under förälskelsen, vid förlossning och genom modersmjölken.

– En intensiv orgasm binder samman på det absolut största sättet. Det är den sammanbindande länken som finns mellan människor, att man älskar varandra.

De tantriska trianglarna

Det här är ett toppentips som funkar för alla, oavsett kön och läggning och oavsett om du är ensam eller i grupp.

De tantriska trianglarna betyder att man blir stimulerad på mer än ett ställe, nämligen tre. Det gör att upplevelsen blir mycket starkare och orgasmerna mer intensiva.

Den populära dildon "Mr Rabbit" fungerar exempelvis så att den stimulerar kvinnor på tre ställen.

Men det behöver nödvändigtvis inte vara vaginan, klitoris och anus som stimuleras samtidigt. Det kan exempelvis röra sig om penetration, klitorisstimulans och fantasier.

Detta fungerar även på män.

– Män har ju inte bara sin penis. De har flera erotiska områden. Dels penisroten som sitter nere i bäckenbotten, den tar ju inte slut där pungen börjar utan den fortsätter neråt, och där finns även prostatan. Allt detta hänger ju ihop.

Ett tips är alltså att stimulera pungen och området runt omkring. Eftersom mannens testiklar höjs i startpunkten på den manliga orgasmen, är det lätt att styra när mannen kommer få orgasm.

– Man kan även massera bäckenbottenområdet, från någon centimeter från anus fram till pungen. Då stimuleras prostatan indirekt, utan att gå in i anus.

– Den kvinna som kan göra det för sin man får en evigt tacksam man. För han får uppleva något som liknar kvinnans intensiva orgasm.

Sexställningar

Även olika sexställningar kan göra underverk för att ni ska komma närmare varandra.

Ylva rekommenderar två sexställningar: Sjöstjärneställningen och Jab-Jam-ställningen, också kallad "two of hearts".

Sjöstjärneställningen

– Kvinnan ligger på rygg och mannen gärna vid hennes vänstra sida. Man saxar benen så att han kommer in snett underifrån. Detta är bra för då kommer han mer direkt upp mot g-punkten på ett annat sätt, och dessutom har båda händerna fri för att smeka varandra. Brösten, klitoris, ryggen och hon når mycket väl för att smeka pungen-bäckenbotten-området, säger Ylva.

Jab-jam-ställningen

Här ska kvinnan sitta i mannens knä med benen runt honom, likt skräddarställningen. Samtidigt kan man se varandra i ögonen, vilket är väldigt viktigt i kama sutra.

– Man gör inte så mycket samlagsrörelser men snarare med muskulaturen. Kvinnan kan knipa runt mannen som är inne och om han också kniper kan han stöta hårdare mot vaginan.

Ylva rekommenderar även att båda ska massera varandra vid ryggslutet.

– Ryggmassage kan vara väldigt upphetsande. De nerver som styr underlivet både hos män och kvinnor går via nerverna i ryggen. Då kan man aktivera dem så att samspelet mellan underliv, ryggen och lustcentrum blir mycket starkare.

Kolla även in 9 lesbiska sexställningar alla tjejer borde prova:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du prova något av det här?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Rekordvinst för Spotify – på 18-årsdagen

Strömningstjänsten Spotify – en av årets vinnare på Wall Street – redovisar en rekordhög vinst för årets första kvartal. Och försäljningsprognosen för andra kvartalet ser starkare ut än väntat. Men antalet abonnenter hänger inte med uppåt så snabbt som bolaget räknat med.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.