Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sju par berättar: Så får vi distansförhållandet att fungera

- 17/06/2017, 20:54 -
Nyheter24 har pratat med 7 par som har delat med sin av sina egna råd när det kommer till att få ett distansförhållande att fungera.
1 av 2

Nyheter24 har pratat med 7 par som har delat med sin av sina egna råd när det kommer till att få ett distansförhållande att fungera.

Shutterstock/TT

Skulle du kunna tänka dig att ha ett distansförhållande? Rösta i pollen längst ner i artikel.
2 av 2

Skulle du kunna tänka dig att ha ett distansförhållande? Rösta i pollen längst ner i artikel.

Shutterstock/TT

Nyheter24 har pratat med sju par som har delat med sin av sina egna råd när det kommer till att få ett distansförhållande att fungera.

Att ha ett distansförhållande är faktiskt inte så ovanligt. Men hur får man kärleken att hålla sig vid liv och finns det några saker man som par kan göra för att göra det lättare? 

Nyheter24 har pratat med sju par som har delat med sin av sina egna råd när det kommer till att få ett distansförhållande att fungera. 

Amelia och Matthew har varit ett par i tre år. Amelia träffade pojkvännen när hon var på semester i USA. Tre gånger om året träffas paret och har planer på att förlova sig.

– Det viktigaste när man har ett distansförhållande är att lita på sin partner. Annars kommer man aldrig kunna slappna av om man hela tiden undrar vad den andra gör, säger Amelia till Nyheter24.

Ett annat par som har hållit ihop i flera år är Malin och William som träffades i Stockholm för fem år sedan när William var på besök från Australien.

– Vi träffas två gånger per år, det låter säkert lite för många men vi älskar varandra och pratar över Skype nästan dagligen. Att prata ofta är viktigt tycker vi, berättar Malin. 

Sara och Anton har varit tillsammans i snart sju år. Idag bor Sara i Göteborg och Anton i Umeå för att studera. 

– Det går jättebra med distansförhållande. Vi försöker ses varannan helg och pratar mycket på FaceTime. Men vi bodde tillsammans i Göteborg innan Anton flyttade upp till Umeå.  

Daniel träffade Sofia när han var i Oslo förra året. Efter en utekväll bytte de nummer med varandra och har hållit kontakten sedan dess. 

– Att lita på den andra personen och att båda försöker se till att man ses är viktigt tycker jag, säger Daniel. 

Therese och Auguste har varit ett par i snart ett år. De träffades i Nice och har sedan dess haft ett distansförhållande mellan Sverige och Frankrike. 

– Grunden är att lita på varandra. Vi har daglig kontakt via FaceTime, både vanliga samtal och videosamtal, vi sms:ar så ofta vi kan och bjuder verkligen in varandra till varandras liv, vi sover till och med med varandra över FacTime, berättar Therese. 

När paret bråkar handlar det nästan alltid om svartsjuka eller att någon av dem känner sig trött på distansen. Och vissa dagar är värre än andra. 

– Det är sjukt jobbigt vissa dagar att vakna upp och den man har valt att spendera sitt liv med inte ligger där bredvid, men på något sätt är det så sjukt fint att vi väljer varandra varje dag trots det.

Enligt Therese så är kommunikation och gemensamma mål bland det viktigaste i en distansrelation. I deras fall är målet att ses en gång i månaden och dessutom snart kunna bo ihop över sommaren. Men det är inte bara en uppförsbacke att vara i ett distansförhållande säger hon.

– På ett sätt så är distansförhållande nyttigt, det är en superstor prövning och man får verkligen lära känna varandra när det enda vi har är just kommunikationen, jag tar mig verkligen tid för att prata med honom på ett annat sätt när inte det fysiska finns där. Det är verkligen inte så hemskt som många tror.

Agnes och Christian träffades för flera år sedan i spelet World of Warcraft när de spelade med samma grupp, och sedan fortsatte hålla kontakt. De har varit ett par i åtta år mellan Skottland och Sverige. De träffades i verkligheten första gången 2014 men ska nu äntligen gifta sig och flytta ihop. 

– Tiderna isär är det värsta som finns, och att säga hejdå på flygplatsen är hjärtskärande. Och det blir bara värre och värre varje gång. Det tär rejält på psyket att aldrig få stadga sig ordentligt utan bara tvingas bli bortsliten gång på gång, men man räknar ner en dag i taget till nästa besök. 

Enligt dem är det oerhört viktigt med tillit, ärlighet och kommunikation, som i andra relationer, men de känner att det är ännu viktigare i ett långdistansförhållande. 

– Vi har på åtta år aldrig bråkat då vi hanterar och löser eventuella konflikter genom att helt enkelt lyssna på varandra, respektera det och sedan försöka komma till en kompromiss eller be om ursäkt för missförståndet. Det finns liksom inte plats att misstro, undanhålla känslor och tankar eller vara bitter över missförstånd, avslutar Agnes. 

Jag och min kille har distans mellan Sthlm-Karlskrona. Ses ungefär var tredje vecka och däremellan kör vi mkt FaceTime och telsamtal , 
Vi gör vardagssysslor ihop över tel , ser på film ihop (samma film samtidigt och pratar i tel) , FaceTime och äter middag ihop , försöker göra en rolig grej av avståndet

Cornelia och Gustav har varit ihop ett tag och har ett distansförhållande mellan Stockholm och Karlskrona. De ses var tredje vecka men har några knep för att få det att fungera när de inte ses. 

– Vi gör vardagssysslor ihop över telefonen, ser på samma film samtidigt och pratar i telefonen. Vi brukar också FaceTime:a och äter middag ihop, försöker göra en rolig grej av avståndet. 

Malin och Joe hade ett distansförhållande i två år när hon bodde i Sverige och han i USA. 

– Skype, FaceTime dagligen. Skicka långa kärleks email, skicka presenter. Massa sms under dagarna, skicka låtar som påminner om varandra. Kärleken övervinner allt. 

Personerna i artikeln heter egentligen något annat. 

TV: Zara Larsson berättar om nya kärleken: "Så lycklig"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du kunna tänka dig att ha ett distansförhållande?