Stockholm

Ska du flytta till Stockholm? Här är 8 saker du måste veta

Funderar du att flytta till Stockholm? Då kanske du behöver en del råd på hur att du anpassar dig bäst.


Läs mer

Att flytta till Stockholm kan kännas lite skrämmande för någon som aldrig tidigare har befunnit sig i huvudstaden. Men lugn, de bästa tipsen kan du hitta här. 

1. Stirra inte på andra i tunnelbanan 

Om du väl klivit på tunnelbanan finns det en tumregel du måste förhålla dig till. Du får stirra på vad som helst bara inte på någon annan människa. Du kan då uppfattas som en väldigt konstig person 

2. Snö är extremt farligt 

Snö är något väldigt vanligt förekommande i vårt avlånga land. Men att befinna sig i Stockholm under vintertider är något alldeles extra. Kollektivtrafiken blir lamslagen och det rapporteras om bilar som fastnat mitt ute på vägen. Kort beskrivet är det kaos.

3. Jävlas inte och stå på vänster sida i rulltrappan

Om du skulle vilja uppnå den högsta nivån av osympatisk är det bara att ställa dig på vänster sida i rulltrappan. Om stockholmare redan uppfattades som otrevliga kommer du nu uppleva det på en helt annan nivå.

4. Hitta boende i Stockholm är svårt 

Någon gång har alla säkert hört talas om hur bostadssituationen ser ut. Aningen komplicerat är snarare en underdrift. Om du skulle lyckas få boende, är du en lyckans ost.   

Men sakta i backarna, Stockholm har sina goda sidor.  

5. Spontanare till Åland 

Är du sugen att dra på en partyresa? Dagligen åker Viking Line-båtar med människor på festhumör.  

6. Leif GW Persson 

I Stockholmstrakterna kan du stötta på alla sorters kändisar. Likväl finns det något speciellt med Leif GW. Dina chanser att se honom ökar om du flyttar hit.   

7. Gröna Lund 

Under sommartider kan det vara skönt att ta en heldag på ett nöjesfält med vänner eller familj. Att då Gröna Lund finns för allmänheten är en chans du inte får missa. 

8. Mall of Scandinavia 

En bit utanför Stockholm, i Solna, ligger köpcentrumet Mall of Scandinavia. En toppmodern galleria med ett enormt utbud av shopping, mat, biograf och bowling. Det är också Skandinaviens STÖRSTA galleria.

Bor du i Stockholm?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.