Torsdag 9 Dec
Stockholm

Sötpotatis-pommes kan vara McDonald's nya grej – testas i Norge

Vi hoppas verkligen att dessa kommer komma till Sverige också
1 av 2
Vi hoppas verkligen att dessa kommer komma till Sverige också. Foto: Pixabay/Mcdonalds
Vilken smarrig burgare!
2 av 2
Vilken smarrig burgare!. Foto: Mcdonalds

Sötpotatis-pommes infördes på norska menyer 14 juni. Nyheter24 har kollat när den populära produkten kan komma till Sverige.

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu finns sötpotatis-pommes frites på norska Mcdonalds menyer sedan 14 juni, något som får exakt allas munnar att vattnas. 

– Detta är spännande produkter som vi tror kommer att bli väl mottagna på den norska marknaden. Flera av våra kunder har efterfrågat dessa produkter, och det är särskilt trevligt att kunna lansera nyheten strax före sommarsäsongen, skriver Erik Lødding, presschef på Mcdonalds Norge, i ett pressmeddelande.

Den populära varianten av det folkkära sidorätten tog Sverige med storm för ett par år sen, och har blivit ett populärt inslag på krogar runtom i landet. Nu är vi många som undrar när dessa sjukt smarriga stavar ska serveras på hamburgerkedjan, och bland annat skriver en användare såhär på Mcdonalds Facebook-sida:

Tyvärr måste vi vänta ett tag till. När Nyheter24 når Henrik Nerell, presschef på svenska Mcdonalds avslöjar han att de än så länge inte funderat på att införa de söta potatisarna på menyn.

– Vi har sötpotatis-pommes i Norge som ett test. Vi har inga planer för produkten i dagsläget, men det där kan ju ändra sig, säger han.

Såhär ser burgaren ut. Bildkälla: Mcdonalds.

På frågan om han själv uppskattar pommes-varianten ger han dessutom ett upprörande svar.

– Jag har bott i USA och käkat sötpotatis-pommes, men jag är inget jättefan av dem. 

Som tur var har det, enligt honom själv, ingen betydelse i det här fallet. Det avgörande menar Nerell är vad kunderna efterfrågar.

– Vi för en tät dialog med våra gäster när det gäller att utveckla menyn. Vi försöker alltid tillfredsställa våra gäster, säger han till Nyheter24.

Tills vidare kan du nöja dig med att göra dina egna sötpotatis-pommes hemma, lär dig hur här. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du se sötpotatis-pommes på menyn?
Tack för din röst!
Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela