1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13

Så gör du ditt hem unikt – med Ikeamöbler

Hur prisvärda Ikeamöbler än är kan det vara tråkigt när alla har likadana möbler. Här är Ikeas tre bästa möbler för en Ikea-hack makeover.


Malm

Malmbyrån kan med enkla medel få ett helt nytt liv och ett utseende för varje stil. Det kvittar om du är guldälskande, minimalist eller bohem, dessa hack har något för alla stilar.

1. Använd korta läderband för att sätta en personlig touch på byrån och göra den lättare att dra ut. Framförallt blir byrån både väldigt trendig och klassisk på samma gång, så den kommer fungera i många år framöver.


Bild & Idé: Sugar & Cloth

2. Ett annat hack är att sätta på beslag eller handtag på byrån för en lite mindre minimalistisk look. Det här hacket går att göra väldigt individuellt och du kan välja fritt vilken stil du vill ha. Sen är det bara att limma eller att försiktigt spika dit. Här har de även målat och satt dit en list för en extra lyxig känsla.

Bild & Idé: Apartment Therapy

3. Är du pysslig? Såga ut bitar, limma på i mönster och måla över för en helt ny yta och en byrå som ingen kan gissa är en klassisk Malm. 


Bild & Idé: Rock Paper Scissor Graphics

4. Klistra på färdiga klistermärken eller skär ut egna vinyl- stickers för en kul, enkel och personlig byrå. Lekfullt som här:


Bild & Idé: Pinja Colada

5. Eller mer grafiskt som här:


Bild & Idé: Fine Little Day

6. För en lite mer bohemisk känsla, betsa och måla din byrå för en helt ny finish. 

Bild & Idé: Imeeshu

Vittsjö

Ikeas serie Vittsjö kan man förändra till oigenkännlighet. Bokhyllan och soffborden är pintrerestvärldens favoriter när det gäller DIY projekt.

1. Du kan skapa en snygg och praktisk drinkvagn. Här får du plats med alla dina snygga glas, din sprit och lite böcker och sparar dessutom plats i kökskåpen. Win, Win!


Bild & Idé: Style Me Pretty

2. Vittsjö soffbord går att pimpa i alla olika stilar för en mer unik och lite exklusiv look. Du kan använda dekorplast för en ny bordskiva i en poppigfärg, stenimitation eller ett härligt mönster.


Bild & Idé: Ambience of Eden Design

3. Eller så kan du enkelt byta ut skivan mot en i trä genom att be närmsta byggvaruhus såga ut en skiva enligt Vittsjös mått.


Bild & Idé: IKEA

4. Eller så kan du göra om bordet till en snygg bänk till sängändan eller hallen med en mysig kudde.


Bild & Idé: Style Me Pretty

Ivar

Ivar är den kreativa själens bästa vän. Den obehandlade ytan gör sig snygg som den är men går även att kombinera till ett minimalistiskt drömverk eller en fantasifull målning.

1. Du kan måla skåpen i olika färger för en sober toning eller dra till med färg om du tycker om det.


Bild & Idé: IKEA

2. Du kan även måla den i samma ton som väggen för en elegant och trendig byrå.


Bild & Idé: Sadolin

3. Om du är konstnärlig kan du dessutom ta ut det på byrån genom att måla ett eget mönster eller en hel målning på byrån. Här har de målat ett snyggt abstrakt konstverk som verkligen lyfter rummet.


Bild: Helena Nord – Elle Decoration

Så är du sugen på att göra något lite extra med en enkel och billig möbel, satsa på dessa tre! Med Malm, Vittsjö och Ivar finns inget som stoppar dig till att göra något riktigt snyggt ganska enkelt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du testa?
Tack för din röst!