Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så svarar du på de tuffaste frågorna på jobbintervjun

- 06/08/2017, 11:28 -
Hur sköter du en arbetsintervju?
1 av 3

Dags för arbetsintervju? Ta del av tipsen nedan för att göra succé.

Öva på en arbetsintervju är viktigt
2 av 3

Öva mycket innan intervjutillfället för att garantera att tungan håller sig rätt i mun.

Tips för att klara av en bra intervju
3 av 3

Spika intervjun med tipsen nedan!

Nervös inför arbetsintervjun? Var bara lugn, här är de viktigaste frågorna och så du bör svara för att spika nästa intervju!

En jobbintervju omfattar ganska många frågor, vissa mer komplicerade än andra. 

VA har sammanfattat de viktigaste frågorna framtagna av vd:n för bostadssajten Triplemint, David Walker. Enligt honom är det dessa fyra frågor som spelar störst roll och så här ska du svara på dem. 

1. Hur påverkades du av arbetsplatskulturen på ditt förra jobb? 

Först och främst gäller det att du förstår vad arbetsplatskultur innebär, hur viktigt det är och hur du påverkas av det. Om det finns något som inte fungerade bra på din förra arbetsplats kan det vara bra att ta upp det, men variera gärna med positiva aspekter också. Det är också väldigt viktigt att du förklarar hur du bidrar till en bra arbetsplatskultur. 

2. Beskriv egenskaperna för den bästa chef du någonsin haft

Föredrar du en chef som är direkt och fokuserar på ledarskap eller en som lägger vikt i kommunikation och sociala färdigheter? Förklara vad som motiverar dig! Detta ger också rekryteraren en bild av hur du fungerar på en arbetsplats. 


3. Beskriv hur du hanterar konflikter med kollegor

Här är det otroligt viktigt att du visar att du är en person som är bra på att lösa problem. Det förekommer konflikter på alla arbetsplatser och du måste bevisa att det går att arbeta tillsammans med dig. 

4. Vilken typ av feedback förväntar du dig och hur ofta? 

Hur du svarar på den här frågan säger mycket om hur du vill utvecklas på arbetsplatsen. Ge tecken på att du vill ha regelbunden feedback och vill va en del av arbetsplatsens utveckling. 

TV: Så lyckas du på arbetsintervjun

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du använda dig av tipsen vid nästa jobbintervju?