Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tatuerare avslöjar: De här motiven skulle vi aldrig göra

- 03/10/2017, 14:59
Det finns tatueringar som inte tatuerare är så himla sugna på att göra.
1 av 3

Det finns tatueringar som inte tatuerare är så himla sugna på att göra.

Pixabay

Som en partners namn.
2 av 3

Som en partners namn.

Pixabay

Eller tatueringar som inte åldras fint.
3 av 3

Eller tatueringar som inte åldras fint.

Pixabay

Har du någonsin undrat om det finns motiv som tatuerare bara tokvägrar att göra? Vi har frågat ett par stycken!

Tatuerar kan, av olika anledningar, tacka nej till att göra en tatuering. Nyheter24 pratade med några tatuerare om vilka motiv de helst inte vill tatuera på sina kunder. 

I den här listan har vi samlat de svaren som var mest återkommande från tatuerare. Alla de tillfrågade höll inte med om alla punkter och många var noga med att påpeka att av olika anledningar tackar olika tatuerare ja eller nej till olika tatueringar

1. Tatueringar som åldras fult

"För litet i relation till detaljer - det åldras väldigt fult."

"Vi vill att tatueringar skall se bra ut om 30 år också, därför nekar vi vissa önskemål."

Pixabay

2. Placeringar

"Placeringar på ställen där de slits mycket"

"Jag tatuerar inte ansikten heller och är väldigt uppmärksam när det gäller att tatuera händer och halsen - i så fall ska personen som vill ha det vara rejält täckt av tatueringar och visa att han/hon valde den här livsstilen och inte kommer att ångra sig."

"Ansikstatueringar är ett stort nej."

Pixabay

3. Extrema politiska motiv.

"Skulle aldrig tatuera typ hakkors"

"Det jag på rak arm kan säga att jag inte skulle tatuera in på någon är rasistiska motiv som till exempel en svastika. "

"Jag nekar vissa symboler, hakkors, SS-symbol etc, samt allting som har med hets mot folkgrupp, rasism-relaterat eller högerpolitiks relaterat."

4. Fula eller inkorrekta designer

"Men ifall det skulle önskas ett motiv som jag tycker kan designas snyggare så skulle jag alltid föreslå en annan utformning, det anser jag vara ren arbetsheder att hjälpa kunder till att få det bästa resultatet."


5. Trender 

"Vad gäller tjatiga trender, är det inget jag nekar, men upplyser oftast om hur det just nu de facto är just bara en trend."

"Gamla 90-talstatuering som tribaltatueringar eller liknande maoritatuering då den ska ha en betydelse och inte tatueras in som bara motiv."

6. Namn på partners

"Det kan vara allt möjligt, så som en nykär partners namn, ett nazikors eller något annat som är mer eller mindre dömt till att bli en skittatuering."

"Stora namn på sin respektive på unga människor."

"Om jag får en förfrågan av en 18-åring som vill tatuera flickväns/pojkväns namn, brukar jag neka och förklara att det är min egen ställning som baseras på livs- och yrkeserfarenhet."

Wikimedia Commons

Känns det lite tufft efter att ha läst igenom listan? Då ska du läsa lite peppande ord vi fick av några tatuerare:

"Men i slutet av dagen tror jag inte det är bra att tänka så mycket på vad andra tycker, utan köra på med det som känns bra för en själv och peppa andra som också gör det."

"Är det med humor kan man få göra nästan hur idiotiska tatueringar man vill, så länge kunden själv förstår att motivet ska sitta på kroppen ända fram till ens egen begravning."

Se också videon om hur tatueringar åldras

Läs också om vad du inte ska, enligt tatuerare, göra när du tatuerar dig

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.