Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så länge kan du ha dina sminkborstar innan det är dags att köpa nya

Hur länge kan man ha sina sminkborstar innan man bör köpa nya?

Hur länge kan man ha sina sminkborstar innan man bör köpa nya?

TT

Nyheter24 har pratat med Linda Mehrens Flodin.

Nyheter24 har pratat med Linda Mehrens Flodin.

TT

TT

Nyheter | 12/10/2017 14:52

Nyheter24 har pratat med Linda Mehrens Flodin om hur länge man kan ha sina sminkborstar innan det är dags att inskaffa nya.

Finns det något "utgångsdatum" på sminkborstar och när är det egentligen dags att köpa nya? Nyheter24 ringde upp Linda Mehrens Flodin som är grundare av Makeup Academy för att ta reda på svaret. 

– Det är en rekommendation att smink ska slängas efter den siffran som står på skönhetsprodukterna, men man känner på doften när det är dags att slänga smink. Du känner när produkten doftar härsket, så lukta och känn på doften så vet du, säger Linda till Nyheter24.

– Jag tycker man ska byta ut sitt smink oftare än när det tar slut. Ögonskuggor har man ofta alldeles för länge. Är det en penna så vässa den ofta och mascaraborsten kan du göra rent med diskmedel så blir den fräschare. Då håller mascaran också längre och du slipper det som faller ner under ögonen.

Linda berättar också att man aldrig ska låna ut sitt smink eftersom det kan föra över bakterier till varandra och det finns en risk för ögoninflammation.

– Ett tips är att göra en inventering av sitt smink två gånger varje år för att se vad man använder och vad man faktiskt inte använder.

TV: Vanessa, 30, sminkar sig själv och den här videon är det sjukaste vi sett 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tvättar du dina sminkborstar varje vecka?