McDonald's tog tillbaka szechuan-såsen i en dag. Och det slutade i kaos.
McDonald's tog tillbaka szechuan-såsen i en dag. Och det slutade i kaos. - Foto: TT/Ebay

Därför köade folk i flera timmar för att få tag på en McDonald's-dip

Efter att fans av serien Rick & Morty krävt att McDonald's ska ta in szechuan-såsen igen återkom den. I extremt begränsad upplaga.


I det första avsnitt av senaste säsongen av hyllade tv-serien Rick & Morty omtalades en särskilt dipsås från McDonald's. 

Adult Swim

Precis som Rick säger i avsnittet "The Rickshank Redemption" så lanserades en sås i samband med Disney-filmen "Mulan" 1998. Den fanns bara tillgänglig under en kortare tid, men Szechuan-såsen fick många att längta tillbaka 19 år i tiden.

Ebay

I lördags så lovade McDonald's, efter stor efterfrågan, att under en dag på utvalda restauranger servera den populära Szechuan-såsen i en begränsad upplaga. 

Men många blev riktigt besvikna – för när vi skriver "begränsad" så menar vi verkligen det. Det var det riktigt få som faktiskt fick tag i såsen. Det rapporterar flera internationella medier, bland annat BBC.


Twitter

På vissa platser i USA fick polisen rycka ut eftersom stämningen var allt annat än chill. McDonald's fick gå ut på sociala medier och be om ursäkt på ett sant Rick & Morty-manér.

Twitter

Nu finns såsen att köpa online till verkligen helt galna priser. En liten såsbehållare finns att köpa för mer än 1 400 kronor på eBay. Skulle du betala så mycket för några minuters njutning?

Ebay

Men misströsta inte! Efter det att fansen blev riktigt besvikna så har nu McDonald's lovat att såsen ska göra en comeback så snart som möjligt – i alla fall i USA. Redan i vinter!

Twitter

På frågan om såsen kommer att lanseras i Sverige blir det tyvärr ett nej.

– I Sverige har vi en lång rad mycket populära dipsåser, och just nu gästspelar vår goda tryffelmajonäs. Szechuan dipping sås är inte aktuell för Sverige i dagsläget, men vi ser kontinuerligt över vårt sortiment för att erbjuda nya smaker på McDonald’s, säger Henrik Nerell, presschef vid McDonald's Sverige, till Nyheter24.

Läs också om det sjukaste som kunder hittat i McDonald's-mat.

TV: Är det så här McDonald's lurar sina kunder på pommes?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du smaka på szechuan-såsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.