Halloween-masken är så läskig att den förbjöds i Kanada

Bu! Om du är lättskrämd så borde du verkligen inte investera i en "Scary Peeper"-mask.


Under halloween-tider så finns det alltid någon som ska vara värst när det kommer till att vara läskigast. Frågan är om inte den här dekorationen vinner alla priser när det kommer till att skrämma livet ur folk.

Sanningen är att masken "Scary Peeper" (typ "läskig tjuvkikare/voyeur") ansågs vara så läskig att all försäljning drogs tillbaka från Home Depot i Kanada 2016. Man kan säga att ansvariga för butiken helt och hållet förbjöd all försäljning efter mycket klagomål från kunder.

Amazon

Nu har masken dykt upp igen – och den här gången online. Flera brittiska tidningar har skrivit om masken, däribland The Sun, och reaktionerna har varit minst sagt blandade.

Dekorationen används på så vis att med hjälp av sugkoppar fästs den på andra sidan ett fönster så att den ger skenet av en person som tjuvkikar in i huset. Det finns olika varianter av den, bland annat en clown, en häxa och en inbrottstjuv iklädd balaclava och allt.

Amazon

Dessutom finns det en helt sjuk variant som med hjälp av rörelsedetektorer knackar på fönstret när någon kommer nära masken. 

Kritiken har flödat, bland annat på Facebook, där många tycker att den kan framkalla onödig stress och djupa emotionella problem för folk som varit drabbade av stalkers. Dessutom anser många att det är för läskigt för barn och för äldre.

Amazon

Skaparen av maskerna heter Morgan Dowtin och han ser mest positivt på uppmärksamheten.

– Det fantastiska stödet för våra produkter har varit helt fantastiskt. Vi är så glada att de flesta verkar förstå avsikten bakom våra produkter, säger han till The Sun.

Han fortsätter att säga att det var flera fans från Europa som kontaktade honom för att fråga om maskerna. Det var alltså de här personerna som lyckades få produkterna till bland annat e-handelssajten Amazon. 

Läskigt eller bara helt vansinnigt galet?

Om du vill ha tips på hur du borde sminka dig till halloween så borde du definitivt kolla in Lina som gjort Sveriges sjukaste halloween-makeup.

Här kan du också kolla in tips på utklädnader för dig som har riktigt kass fantasi.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var masken läskig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.