Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pappersflygs-VM har avgjorts

Nyheter | 04/05/2009 08:42

Svenske Patrik Sundén fick nöja sig med en tiondeplats i en av kategorierna.

Efter två dagar av vikande och kastande har pappersflygs-VM nu avgjorts i Österrike. På plats fanns över 250 deltagare från 83 olika länder och även Sverige hade skickat ner representanter i tävlingen.

Tre världsmästare från Brasilien, Japan och Kroatien korades i var sin klass. Svenske Patrik Sundén fick nöja sig med en tiondeplats i kategorin "längsta distans". Detta då hans kast på 45 meter hamnade utanför banmarkeringen.

– Naturligtvis känns det oerhört bittert att vara så nära ett godkänt kast. Hade flygplanet landat innanför banmarkeringen hade jag stått på pallen, säger han till Cision Wire.

Vann gjorde i stället kroaten Jovica Kozlika, som fick sitt pappersflygplan att flyga hela 54,43 meter.

Men trots att det inte blev någon medalj för Sundén, så är han nöjd med sin insats.

– Verkligen kul. Bara att få vara med på Red Bull Paper Wings kändes enormt, det var ett otroligt seriöst arrangemang. Att jag fick in en fullträff och personligt rekord på mitt första kast i världsfinalen var en härlig känsla, säger Patrik, enligt Cision Wire.

Se svenskarnas flygplanskast här.

Så här gör du världens bästa pappersflygplan:

Skrivet av: