Skunk överlevde Sprays ras

Historien om hur ett litet forum klarade sig genom IT-bubblan och finanskrisen.


I måndags fick alla medlemmar på Skunk.nu ett ödesdigert meddelande med avsändaren Cretin.

"Okej, dagen vi alla fasat för är nära förestående - Spray planerar att lägga ner Skunk, förmodligen inom någon månad.

Alla förslag för att rädda Skunk tas varmt emot här. Skall vi gå ihop och köpa Skunk och driva det kollektivt? Finns kompetensen att hålla liv i åbäket? Osv osv?"

Det Sprayägda communityt från andra sidan millenniet hade inte åldrats väl och det ansågs omöjligt att sälja annonser. Beslut togs om att lägga ned sidan vars medlemsantal rasat drastiskt. Men kvar fanns en kärna av användare som vägrade att ge upp sin kära webbsajt.

Alla IT-indies, Broder Daniel-bloggare, postpandor och tweetwittrare ville inte säga Tack för Fisken och ge upp. Därför såg de sig tvingade att ta till åtgärder och startade en Facebook-grupp.

Hela 850 skunkkändisar protesterade mot nedläggningen av deras kära hem. Under onsdagen beslutades det att Skunk.nu inte kommer att läggas ned. Men några av kärnmedlemmarna planerar för att ta över driften av sidan nu när Cretin blivit IT-pensionär.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.