Söndag 14 Aug
Stockholm

Nu blir du ännu mer hög

För första gången någonsin ligger THC-halten i marijuana på tio procent i genomsnitt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den genomsnittliga styrkan på marijuana, som långsamt har stigit under 30 års tid, uppvisar nu THC-halter på över tio procent. Forskare som mäter THC-halter i plantan tror att den psykoaktiva substansen kommer fortsätta att stiga.

Vid University of Mississippi förvarar man tusentals med marijuanaplantor, vars THC-halter mäts mycket noga. Mahmoud ElSohly, som håller i projektet, uppger att vissa av plantorna hade över 30 procent höga halter.

Nu är man orolig för att de förhöjda halterna av THC kommer att leda till psykoser och paranoia bland oerfarna cannabisrökare.

– Det är barnen som jag är mest oroad över. Barn som missbrukar det dagligen, säger Lawrence Brain, läkare och psykolog, enligt CNN.

Men det är många som tror att den mer potenta marijuanan inte kommer att avskräcka användarna från att röka det – tvärt om.

– Att säga till dem att marijuanan är tre gånger starkare än den deras föräldrar rökte är inte ett argument som de kommer att nyttja på något konstruktivt vis, säger professorn Lloyd D Johnston.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.