Livat på savannen

Det populäraste djurklippet på Youtube med över 37 miljoner visningar.


Det var i september 2004 som fotograferna David Budzinski och Jason Schlosberg lyckades filma det över åtta minuter långa klippet som visar en helt otrolig kamp mellan en hord bufflar, några lejon och en krokodil. Filmen spelades in i nationalparken Kruger i Sydafrika.

När klippet 2007 lades ut på Youtube blev det snabbt en sensation. Ett år senare har inte mindre än 37 miljoner visningar registrerats vilket gör "Battle of Kruger" till det i särklass mest visade djurklippet på sidan.

"Battle of Kruger"

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

Stor förvirring i kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.

Efter fakturafusk – chef får gå

En chef hos installationsbolaget Bravida har fått sparken efter att personen pressat en medarbetare att fuska med sina fakturor. Detta rapporterar Dagens industri som fått uppgifterna bekräftade av bolagets kommunikationschef.

Sedlar och vapen runt död man – Israel anklagas

Israeliska agenter låg antagligen bakom ett spektakulärt mord på en libanesisk man med kopplingar till Hizbollah, hävdar landets inrikesminister. Tusentals dollar låg utspridda kring den döda kroppen, som hade "ett stort antal skottskador".

Folklistan kuppar in sig i kommun

Jan Emanuels och Sara Skyttedals nya parti Folklistan tar sig in i kommunfullmäktige i Åtvidaberg, rapporterar Corren.