Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

UFO:n vid kärnvapen oroar militären

Nyheter | 01/06/2009 13:29

Han har forskat på UFO:n i 35 år. Med stöd av ett hundratal amerikanska militärer hävdar han att UFO:n vid upprepade tillfällen stört ut USA:s och andra länders kärnvapensystem. Nu är han i Stockholm för att upplysa den svenska allmänheten.

Nämner du ordet UFO och kärnvapen i samma mening riskerar du att bli stämplad som paranoid eller rentutav en galning. Men samtidigt som flera länder nu släpper tidigare hemligstämplade UFO-rapporter till allmänheten har det visat sig att UFO-observationer och kärnvapenanläggningar har ett samband. Ett för många mycket skrämmande samband.

Militärer vittnar om UFO:n vid kärnvapenanläggningar

Robert Hastings från New Mexico (USA) som forskat på UFO-fenomen i 35 år menar att detta varit sekretessbelagt sedan den första atombomben utvecklades på 1940-talet. När han nu kommit på blixtbesök till den svenska huvudstaden för att föreläsa på ABF passade Nyheter24 på att ställa några frågor om Robert Hastings banbrytande forskning. Forskning som ställer vår existens på sin spets. Och möjligen borde få oss alla att oroa oss för vår framtida existens.

Uppbackad av ett hundratal förstahandsvittnen från det militära, som under de senaste åren valt att träda fram offentligt, vill Robert Hastings skapa debatt kring två mycket kontroversiella ämnen: UFO:n och kärnvapen.

Enligt Hastings kan detta vara ett inledande svar på frågan om varför UFO-fenomenet varit hemligstämplat i över 60 år.

Svaret är säkerhetspolitik.

– Sambandet mellan UFO:n och kärnvapenanläggningar lägger ju till en helt ny dimension till varför UFO-rapporter hemligstämplats och förlöjligats av myndigheterna, säger Robert Hasting till Nyheter24.

UFO:n inspekterade atombombstillverkningen

–Men genom den offentlighetsprincip vi har i USA har flera forskare kunnat ta del av information, som visar ett samband hela vägen tillbaka till labbet där den första atombomben utvecklades.

Hastings berättar att det under 70-talet framkom att oidentifierbara föremål cirkulerat ovanför labbet där atombomben utvecklades på 1940-talet.

– Flera regeringsdokument stöder detta. De visar också att liknande händelser skett på platser där plutonium tillverkas.

Tio missiler stängdes av

Hastings intresse väcktes då hans far, som jobbade på Malmstrom Air Force base i Montana, berättade om att tio missiler stängts av samtidigt som personal berättade om att ett konstigt, oidentifierbart föremål cirkulerade ovanför dess huvuden i skyn.

–Jag blev genast mycket intresserad. Efter att ha gått ut college sökte jag upp militärer som jobbat vid flygbaser och kärnvapenanläggningar.

Fram växte flera, oberoende, berättelser som i princip bekräftade samma sak. UFO:n har cirkulerat ovanför kärnvapenanläggningar och vid somliga tillfällen till och med stängt av missilernas styr- och kontrollsystem.

Hur många UFO-rapporter är relaterade till kärnvapenanläggningar?

–Uppskattningsvis rör det sig om mindre än en procent av alla observationer som registrerats. Men vad som gör dessa extra intressanta är att vittnena som berättar om dem är före detta militärer.

"Nu träder de fram, en efter en"

Hastings berättar att vittnena som han intervjuat kommer från militären och där haft i uppdrag att hantera kärnvapen.

–De är inte vilka som helst. De har genomgått en mängd psykologiska tester innan de anförtroddes uppdraget. Och nu träder de fram, en efter en, och berättar, säger Hastings till Nyheter24.

Robert Hastings påstår att han har intervjuat fler än hundra individer fram till och med april 2009. Som alla stärker hans uppgifter.

"De vill inte att vi ska förstöra vår planet med kärnvapen"

–Jag har talat på cirka 500 universitet i USA sedan 80-talet. Och min uppfattning är att de helt enkelt inte vill att vi ska förstöra vår planet med kärnvapen. Å andra sidan finns det också en möjlighet att de planerar att ta över vår planet och inte vill ha en radioaktiv värld. Men jag tror inte det.

–Jag vill hellre tro att de är som föräldrar som ser sina barn leka med elden och ger oss en tillrättaviselse, säger Robert Hastings till Nyheter24.

VIttnen berättar om UFO:n och kärnvapenanläggningar på CNN:

Skrivet av: