Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gaypingviner blir adoptivföräldrar

Nyheter | 04/06/2009 09:45

Två homosexuella pingviner har blivit stolta föräldrar till en nyckläckt unge.

Två gaypingviner på ett zoo i norra Tyskland har blivit stolta föräldrar till en nyckläckt pingvinunge. Ungen blev från början förskjuten av sina föräldrar och man beslöt sig därför för att ge det okläckta ägget till gaypingvinerna, som tog över ruvandet.

"Sedan ungen kom har pingvinerna betett sig precis som ett heterosexuellt par. De två glada papporna spenderar dagarna med att ta hand om och mata sin adopterade avkomma", skriver de anställda vid djurparken i ett pressmeddelande, enligt BBC.

På den tyska djurparken finns tre par med homosexuella pingviner, som ofta försöker para sig med varandra. De ses också ruva på stenar, i hopp om att få egna ungar.

Personalen har tidigare försökt lösa problemet genom att flyga in pingvinhonor för att försöka omvända gaypingvinerna. Detta skapade dock ramaskri bland gayaktivister i landet, som krävde att man inte skulle försöka förändra djurens sexuella läggning.

Gaypingviner:

Skrivet av: