Mirakelbaby på 0.9 kg

Ett under att han överlever.


En baby på knappa 0.9 kilo? I Storbritannien finns det en sån - som klarat sig väl.

Brittiska tonåringen Leah Thompson trodde inte sina ögon när värkarna satte i. Graviditeten som pågått i ynka 26 veckor gick mot sitt slut. Efter att sjukhuset i Suffok skeppat iväg den blivande mamman till helikopter till en specialist på William Harvey-sjukhuset i Ashford, Kent 13 mil därifrån föddes lilla Ashtyn Cole med rekordvikten på 0,9 kilo.

Lilla Ashtyn Cole klarade sig utmärkt trots sina 14 veckor för tidiga debut i världen. Enligt läkarna har Ashtyn klarat sig så bra att han inte länke behöver luft via ventilator utan kan andas själv.

– Han är så vacker, han är fantasisk med sitt lilla huvud i storleken av en tennisboll och hans långa armar och ben. Han är riktigt söt. Jag var nervös, men också exalterad, det var den första gången jag flygit med en helikopter förut. Personalen gjorde mg bekväm och gav mig till och med mörkerglasögon så att jag kunde se ut genom fönstrena,

Mirakelbebisen ska nu stanna på sjukhuset i fyra veckor innan han får komma hem igen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.