Pastor firar med vapen i kyrkan

Ken Pagano uppmanar församlingsmedlemmarna att bära vapen av politiska skäl.


LOUISVILLE, KENTUCKY. För att visa president Barack Obama att det är allvar sitter församlingsmedlemmarna beväpnade i kyrkan. Pastorn Ken Pagano i Kentucky uppmanar sina medlemmar att bära oladdade handeldvapen under gudstjänsten som en reaktion mot Obamas tuffare vapenregler.

– Vi vill skicka en signal om att det också är laglydiga, civila och intelligenta människor som också äger vapen. Om det inte vore för grundprincipen med rätten att bära vapen skulle vi inte vara här i dag, säger Ken Pagano, pastor vid New Bethel Church i Louisville, till The Courirer-Journal.

Rätten att bära vapen är en viktig fråga för konservativa på landsbygden. Barack Obama har öppnat för att införa striktare vapenlagar. Pagano höll i ett handeldvapen samtidigt som han delade ut information om vapensäkerhet.

– Jag önskar att fler kyrkor och människor gjorde detta. Av någon outgrundlig anledning tror många att det är att synda att bära vapen. Det är det inte. Jag menar att det är värt att skydda mitt liv, säger han till The Courier-Journal.

Tio medlemmar från det lokala lantvärnet deltog också i gudstjänsten. Senast deltog över 200 personer, vilket var betydligt mer än vanligt, och händelsen har skapat rubriker över hela världen.

Pagano har också kritiserats av religiösa ledare, som menar att kyrkor inte har någon anledning att glorifiera dödliga vapen. I andra delen av staden demonstrerade aktivister mot kyrkans beslut.

– Tanken att bära vapen i kyrkan eller på andra heliga platser tror jag många finner besvärande, säger demonstranten Terry Taylor, enligt BBC News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.