Pastor firar med vapen i kyrkan

Ken Pagano uppmanar församlingsmedlemmarna att bära vapen av politiska skäl.


LOUISVILLE, KENTUCKY. För att visa president Barack Obama att det är allvar sitter församlingsmedlemmarna beväpnade i kyrkan. Pastorn Ken Pagano i Kentucky uppmanar sina medlemmar att bära oladdade handeldvapen under gudstjänsten som en reaktion mot Obamas tuffare vapenregler.

– Vi vill skicka en signal om att det också är laglydiga, civila och intelligenta människor som också äger vapen. Om det inte vore för grundprincipen med rätten att bära vapen skulle vi inte vara här i dag, säger Ken Pagano, pastor vid New Bethel Church i Louisville, till The Courirer-Journal.

Rätten att bära vapen är en viktig fråga för konservativa på landsbygden. Barack Obama har öppnat för att införa striktare vapenlagar. Pagano höll i ett handeldvapen samtidigt som han delade ut information om vapensäkerhet.

– Jag önskar att fler kyrkor och människor gjorde detta. Av någon outgrundlig anledning tror många att det är att synda att bära vapen. Det är det inte. Jag menar att det är värt att skydda mitt liv, säger han till The Courier-Journal.

Tio medlemmar från det lokala lantvärnet deltog också i gudstjänsten. Senast deltog över 200 personer, vilket var betydligt mer än vanligt, och händelsen har skapat rubriker över hela världen.

Pagano har också kritiserats av religiösa ledare, som menar att kyrkor inte har någon anledning att glorifiera dödliga vapen. I andra delen av staden demonstrerade aktivister mot kyrkans beslut.

– Tanken att bära vapen i kyrkan eller på andra heliga platser tror jag många finner besvärande, säger demonstranten Terry Taylor, enligt BBC News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oron växer för rysk skuggflotta i Östersjön

Ung man får fängelse för barnvåldtäkt

En 18-årig man döms till fängelse i tre och ett halvt år för våldtäkt mot barn. P4 Gotland rapporterar att mannen våldtog en då 13-årig flicka. Han ska även betala skadestånd till flickan på 350 000 kronor.

Polisen i Huddinge rapporterar om stöld

"En polispatrull dirigeras av ett vittne till en man som till synes håller på att stjäla en cykel i Kungens Kurva köpcentrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Solna

1 timme sedan
"En bilist har tappat kontrollen över sitt fordon, kört av vägen och in genom ett staket i Ulriksdal. Föraren är inte skadad fysiskt.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Skellefteå rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Skellefteå, person omhändertagen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om rån, Malmö

1 timme sedan
"Personrån, Särlagatan", skriver polisen på sin hemsida.