Här är kvinnan som täcks av skrift

- 22/10/2008, 12:23 -

Kvinnan lider av en sällsynt hudåkomma. Om hon rispar ett ord på sin kropp med en nagel så stannar det kvar.

Människor med hudåkomman Artificial Urticaria har ett märkligt syndrom. De som drabbats kan skriva på sin hud endast med en fingernagel. Texten stannar sedan kvar i ungefär 30 minuter.

Forskare är nu förstummande över upptäckten. Hudspecialister från Kina menar att diagnosen inte har några kända negativa biverkningar, men att hudåkomman bara är väldigt märklig.

En av de drabbade är Huang Xuangji, 50, vars kropp är täckt av poesi. Hon anser att hennes åkomma är mycket användbar eftersom hon kan använda sina armar till att skriva shoppinglistor.

– Jag har använt min kropp som en anteckningsbok i åratal. Det är väligt bra eftersom jag aldrig behöver leta efter papper och penna när jag ska skriva ner något, hävdar kvinnan.

Sandra Hsu, forskare vid Chinese Medical Assosiation säger att hudåkomman i sig är vanlig, men att fallen där de drabbade kan skriva på sig själva är mycket ovanliga.

– Tillstådet är i grund och botten en allergi – men att vara så känslig att du kan använda din kropp som ett anteckningsblock är mycket ovanligt, säger hon enligt The Sun.

Skrivet av: