Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pizzasnusket som du aldrig får se

- 06/07/2009, 14:44 -

Endast två av 70 pizzerior i Halmstad klarade sig utan anmärkning.

Det rör sig om personal som inte tvättar händerna, skadedjur mitt bland råvarorna och smutsiga knivar och skålar.

Miljö- och hälsoskyddskontoret i Halmstad har under våren knackat på hos 70 pizzerior och restauranger med pizza på menyn.

Resultatet av undersökningarna var sämre än väntat. 61 av 70 pizzerior fick icke godkänt. Endast två pizzerior klarade sig helt utan anmärkning.

– Det är lite kul att komma oanmäld. Då får man se hur det vanligtvis ser på restaurangen, säger Ulrika Cederberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Många av restaurangerna hade allvarliga brister när det gäller den personliga hygienen. Vissa hade inte ens handfat för personalen att tvätta händerna i.

– Knappt 20 ställen hade inte tillgång till ett fungerande handfat med tvål och pappershanddukar, säger Ulrika Cederberg.

Smutsiga arbetsredskap, ofräscha arbetskläder, livsmedel som inte hade plastats in ordentligt, livsmedelsvaror på toaletten, kött och såser som förvarades i fel temperaturer, rost och smuts i köken. Ja, listan kan göras lång.

Två av pizzeriorna var så illa däran att de tvingades stänga. I en av lokalerna fanns fläskängrar, ett slags skadedjur, som äter av torkat kött, fisk och ost, skriver Kvällsposten.

Skrivet av: