Fågelskrämma stals av polis

En festival i Norfolk blev av med sin fågelskrämma efter polisbesök.


NORFOLK, STORBRITANNIEN. Den drygt två meter höga fågelskrämman sattes upp för att locka besökare till en festival i Norfolk tillägnad fågelskrämmor. Dessutom var den tänkt att uppmuntra bilister att sänka hastigheten. Men efter bara fyra timmar fick den poliseskort därifrån.

Fågelskrämman, iklädd polisuniform, anmäldes då som stulen av festivalarrangören Miranda Skillings eftersom hon tidigare fått tillstånd utfärdat att använda den under festligheterna. Efter tre timmar hittade polisen fågelskrämman och ett polisbefäl skickades för att ställa tillbaka den.

Men festivalarrangören ombads ändå att avlägsna den fejkade hastighetsmätaren då den ansågs sända ut ett olämpligt budskap som man befarade skulle förvirra bilisterna.

– Vi gav tillstånd åt organisatörerna att göra en fågelskrämma som föreställer en polisman - men fågelskrämmans innehavare använde ett plastglas som hastighetsmätare. Fågelskrämman sände, genom detta porträtterande, ut ett olämpligt budskap till de passerande bilisterna och avlägsnades därför av en polisman säger polisen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

I natt attackerades Iran av israeliska drönare, enligt israeliska och amerikanska medier. Källor beskriver det som ett anfall i liten skala riktat mot atomteknikcentret Isfahan. Uppgifterna är mycket allvarliga och oroande. Det är viktigt att undvika en eskalering, säger utrikesminister Tobias Billström.

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.