Kopia av Neverland byggs i Kina

Michael Jacksons ranch Neverland återskapas på en ö utanför Shanghai som en hyllning.


Efter Michael Jacksons tragiska bortgång fortsätter hyllningarna strömma in. I Kina planerar man att bygga en kopia av popkungens ranch Neverland.

Förhoppningen är att det ska bli ett "alternativt pilgrimsmål" för asiatiska Michael Jackson-fans på ön Chongming utanför Shanghai uppger den statliga tidningen China Daily.

– Vi vill hylla honom och på samma gång erbjuda kinesiska folket en möjlighet att uttrycka sina kärlek till honom, säger affärsmannen Qiu Xuefan till tidningen.

Projektet beräknas kosta runt 100 miljoner yuan, motsvarande 121 miljoner kronor. Xuefan, som är direktör för Shanghais handelskammare Wenzhou, ska enligt China Daily vara beredd att gå in som investerare.

Den kinesiska kopian kommer dock bara bli en sjuttondel så stor som originalet i Kalifornien. Tanken är att den kinesiska versionen ska vara så lik förlagan som möjligt. Samtidigt betonar Wu Pei, taleskvinna för projektet, att man kommer att lägga till kinesiska detaljer för att få byggnanden att smälta in i omgivningen.

Wei Wei är ordförande i Michael Jacksons kinesiska fan club. Han tror inte att intresset för den kinesiska kopian kommer att vara så stort.

– Om syftet är att hylla Michael, föreslår jag att investerare gör det gratis för folk att komma in, precis som Michael gjorde för barnen. Annars, handlar det bara om att tjäna pengar, säger han till China Daily.

Projektet beräknas vara klart till den stora världsutställningen i Shanghai nästa år skriver Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!