Kärleken är blind - på riktigt

Forskning visar att vi bara har ögon för vår partner.


Kärleken är blind, sade Shakespeare. Nu verkar det som om vetenskapen ger den gamle teatermurveln rätt. Forskning visar nämligen att kärleken verkligen gör oss blinda. I alla fall för andra än vår partner.

Vad forskare kommit fram till är att vi, när vi är kära, uppfattar andra potentiella partners som mindre attraktiva. Vår naturliga drift att söka ut den perfekta partnern dämpas.

Det går till och med så långt att vi kan finna attraktiva personer frånstötande, vilket forskarna förklarar med att en fast partner ger vår avkomma större chans att överleva.

Läs mer i New Scientist.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tre knivskadade i Skellefteå

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

1 timme sedan
Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.

FN: Fångna Gazabor traumatiserade

2 timmar sedan
Många av de Gazabor som återvänder efter att ha frihetsberövats av israeliska styrkor har traumatiserats, uppger Philippe Lazzarini, chef för FN:s flyktingorgan Unwra på måndagen.