Nedfrusna möss klonade

Japanska forskare har lyckats klona möss som varit nedfrusna i 16 år.


JAPAN. Japanska forskare har lyckats med bedriften att klona individer från möss som varit nedfrusna under en längre tid. Närmare bestämt 16 år.

Med nedfrusna celler finns en stor risk för isskador om man inte hanterar dessa ytterst försiktigt. Forskarna har varit tvungna att använda en annan teknik än den traditionella när de klonade mössen med nedfrusna celler.

Denna sensation innebär ett allt större hopp om att kunna återuppliva utdöda arter som mammuten. Det är dock en stor skillnad på laboratoriemöss som varit nedfrusna under kontroll i 16 år och en varelse som varit död i tusentals år. Dessutom måste man hitta lämpliga arter som kan vara surrogatmammor till klonerna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.