Tvåårigt superbarn lika smart som Einstein

Oscar Wrigley blir världens yngsta medlem i Mensa.


READING. Superbarnet Oscar Wrigley från Reading i Storbritannien har slagit rekord. Han är bara två år och är den yngste någonsin som har blivit antagen som medlem i föreningen Mensa. Redan spås han en lysande framtid med en IQ i nivå med geniet Albert Einstein och matematikern Stephen Hawking.

Oscar har en IQ som ligger minst på 160. Hur högt det är vet man inte säkert. Efter att han gjort ett test på under 45 minuter spräckte han skalan.

– Oscar redogjorde nyligen för min fru om hur pingviner fortplantar sig. Han frågar alltid om saker och ting. Varje förälder vill att deras barn ska vara speciellt, men vi insåg att Oscars fall var anmärkningsvärt, säger pappan och it-experten Joe Wrigley, 29, till Daily Mail.

Medan andra barn i Oscars ålder intresserar sig för bollar och legobitar ägnar han sig hellre åt att studera djurliv och det antika Rom. I bilens baksäte dirigerar han till klassisk musik.

Läkaren Peter Congdon har träffat Oscar och säger det går ett barn på hundratusen som har den intelligenskvoten.

– Oscar är ett barn med överlägsen intelligens. Hans förmåga faller in under något som vi brukar kalla "intellektuellt begåvade". Han visar på enastående begåvning, säger Congdon till Daily Mail.

När Oscar bara var nio månader började han prata. Och vid 18 månader kunde han alfabetet utantill. Vid tvåårsåldern bestod hans vokabulär av tusentals ord då flera i hans ålder snarare brukar bemästra 50 ord.

För att släppas in i Mensa krävs en IQ på minst 131. Oscar blev medlem när han var två år, fem månader och elva dagar. Han slog därmed Ben Woods, som blev medlem 1995 då han var två år och tio månader gammal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!