Nu ska han bli världens minsta man

"Jag hoppas hitta en kvinna i min storlek."


Nu kan Khagendra Thapa Magar äntligen slå He Ping Ping och krönas till världens minsta man. Den 60 centimeter långe nepalesen är nämligen hela tolv centimeter kortare än den nuvarande kinesiske världsrekordhållaren.

Dagen då han fyllde 18 år ansökte Magar om att erhålla titeln: Världens minsta man. Och Magar ser framemot berömmelsen.

–Jag vill resa till Japan, London och USA och förhoppningsvis kommer det nu att bli lättare att hitta en kvinna i min storlek, säger 18-åringen som endast väger fem kilo.

Om Guinness Rekordbok bekräftar Magars längd kommer han att bli utnämd till historiens kortaste man och därmed slå Gul Mohammed från Indien som dog 1997.

–Gud är stor. Han gjorde mig liten, men gav mig ett stort namn. Vad mer kan jag begära, säger Magar.

På fritiden utövar Magar karate och dansar. Men som de flesta nepaleser spenderar han mycket tid i bön och dyrkar Buddah.

Trots sin storlek är Magar övertygad om att han ska finna en kvinna och skaffa sig barn.

–Jag är alltid på min pappa om att hitta mig en kortväxt kvinna. Nu är det upp till honom att hitta mig den rätta. Jag skulle älska att ha barn, men jag vet ännu inte hur många jag vill ha, säger Magar till Times.

Magars pappa, Rup Bahadur Thapa, berättar att han hört talas om att det ska finnas kortväxta kvinnor i Nepal som skulle kunna passa Magar, men han är orolig över om Magars längd är ärftlig.

–Vi får hoppas att den inte är det, säger han.

Magar har haft en tuff uppväxt och har inlärningssvårigheter.

–När han upptäckte att han var mycket kortare än de andra barnen blev han ledsen. Men vi sa alltid att gud har stora planer för honom. Vi tröstade alltid honom med orden: Storleken har ingen betydelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.