Katt tar tåget varje dag - för att titta på fisk

- 20/10/2009, 08:44 -

Katten Percy har nu blivit en lokal kändis.

ENGLAND. Varje dag hoppar katten Percy på tåget och går av vid akvariet Sea Life Center i Scarborough – för att titta på fiskarna.

Sexåringen brukar även titta på pingvinerna innan han tar tåget tillbaka för att åka hem. Alldeles själv.

Percy har rest till akvariet i nästan fem år och har till och med en egen plats på tåget. Han har nu blivit en lokal kändis och är omåttligt populär bland tågresenärerna.

– Percy kommer hit varje dag. Han kliver på och stiger av tåget och vet precis vilket tid som tågen går. Passagerarna älskar honom, han är en underbar katt, säger järnvägsvakten Phil Hart till Telegraph.

De anställda vid Sea Life Center säger att Percy brukar sitta mot en vägg nära entrén, men att han aldrig varit till besvär.

– Pingvinerna gillar inte honom så mycket men då brukar han krypa ner och titta på fiskarna. Han är mer väluppfostrad än vissa av besökarna. Han försöker aldrig att hoppa ner i behållarna, trots att vissa av dem är öppna längst upp. Vi har aldrig haft några problem med honom, säger Tamsin Mutton-McKnight vid akvariet, enligt Telegraph.

Percy är enligt sina ägare väldigt självständig och spenderar sin tid lite som han vill. Under vintern föredrar han dock att ta det lugnt och sova på sin mattes säng.

Skrivet av: