Onsdag 20 Okt
Stockholm

Pinne på lekmuseum

Den enkla träpinnen är en fantastisk leksak som nu hamnat på lekmuseum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

The National Toy Hall of Fame i New York samlar sedan 1998 de allra bästa leksakerna genom tiderna. Forskare, historiker och lärare väljer tillsammans ut vilka leksaker som ska placeras i leksakernas Hall of Fame. För att ett leksak ska få vara med krävs att den är kreativ, lärande och upptäckande.

Nu har något nytt adderats till samlingen – nämligen träpinnen. Pinnen hyllas för dess mångsidighet och fantasifrämjande.

– Det finns inga regler eller instruktioner för hur den ska användas. Den kan vara en Vilda Västern-häst eller ett medeltida svärd. Ingen snögubbe är komplett utan några armar som pinnar och alla lägereldar behöver pinnar för marshmallowsgrillning, menar Christopher Bensch, intendent på museet.

Men hur fantastisk är egentligen träpinnen som leksak? Pinnen är i själva verket så fenomenal att den till och med används inom djurriket.

– Den här fantastiska leksaken är inte bara till för människor. Ofta leker uttrar, schimpanser och hundar med pinnar, säger Bensch, enligt ParentDish.

Pinnen är en rolig leksak för hundar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela