Sprutade in matolja i ansiktet

Föräldrarna kände inte igen dottern efter alla plastikoperationer.


En koreansk kvinna som blivit beroende av plastikkirurgi går inte längre att känna igen efter att hon sprutat in matolja i sitt eget ansikte.

Hang Mioku, 48 år gammal, gjorde sin första plastikoperation när hon var 28. Redan från början blev hon besatt och flyttade till Japan, där hon fortsatte operera sig, mestadels i ansiktet, skriver brittiska Daily Telegraph.

Efter ett flertal kirurgiska ingrepp var hennes ansikte förstorat och missformat, men hon kunde fortfarande tycka att hon var vacker när hon såg sig själv i spegeln.

Till slut vägrade kirurgerna göra fler ingrepp på henne, och en av dem menade att hennes besatthet var ett tecken på en psykisk sjukdom.

När hon återvände hem till Korea hade hon förändrats så mycket att hennes egna föräldrar inte kände igen sin dotter. När de insåg att flickan med det enormt svullna ansiktet faktiskt var deras egna dotter så tog de henne omedelbart till en doktor. Då kom frågan om hon var psykiskt sjuk upp återigen, och hon inledde en behandling.

Men behandlingen var för dyr, och Hang Mioku föll snart tillbaks i gamla mönster igen.

Otroligt nog hittade hon en doktor som var villig att ge henne silikoninjektioner, och gav henne dessutom en injektionsspruta så att hon kunde sputa in silikonet på egen hand. Men när silikonet tog slut valde Hang att istället injicera matolja i sitt ansikte.

Hennes ansikte blev så groteskt stort att grannbarnen började reta henne, på grund av hennes stora ansikte och lilla kropp.

Pratet om Hangs öde spred sig och hon fick vara med i koreansk TV, där tittarna tyckte så synd om henne att de skickade tillräckligt med pengar för att hon skulle ha råd att återställa sitt förvridna ansikte.

Under de första operationerna tog kirurgerna bort 60 gram av okända substanser från Hangs ansikte, och 200 gram från hennes nacke. Efter ett antal operationer var hennes ansikte nästintill återställt, men fortfarande ärrigt och missformat.

Och till slut kunde Hang själv inse vilka skador hon gjort på sig själv, och säger att hon helst av allt skulle vilja ha sitt ursprungliga ansikte tillbaka igen, skriver Daily Telegraph.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.