Feta djur i bantningstävling

De åtta fetaste husdjuren i Storbritannien ska tävla om vem som kan gå ner mest.


De abnorma husdjuren har matats med pizza, choklad och andra godsaker. Men nu är det slut på det roliga. De åtta fetaste djuren i landet ska nämligen delta i en bantningstävling. Det fläskiga djur som gått ner mest under 100 dagar kommer att krönas till årets spänstigaste husdjur.

Det är veterinärföreningen PDSA som valt ut sju hundar och en katt, som alla är mer än 30 procent överviktiga. Tillsammans väger de förbluffande 191 kilo.

De överviktiga husdjuren måste tillsammans gå ner 74 kilo för att nå normalvikt. Under de 100 dagarna kommer de att gå på diet och ett specialutformat träningsprogram.

Vinnaren av tävlingen kommer tillsammans med sin ägare att få njuta av en husdjursvänlig semester.

Statistik från PDSA visar att över 30 procent av Storbritanniens hundar lider av övervikt.

– Förutom de dagliga intagen av mat så visar ägarna ofta sin uppskattning genom att mata djuren med rester som ost, rostade smörmackor och kakor. De inser inte att de dödar sina djur, säger Sean Winsley, veterinärkirurg hos PDSA, skriver OttawaCitizen.

Titta på feta djur nedan.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hopp om ljusning i tysk ekonomi

Hantverkare drar sig ur guldtvist

Guld och platina till ett värde av elva miljoner kronor hittades i oktober av två hantverkare i ett nyinköpt hus i Mölndal.

Axfood-vd fick nästan full bonus igen

Livsmedelsjätten Axfoods vd Klas Balkow går med flaggan i topp. För andra året i rad får han närmast full bonus. Årslönen för 2023 landade därmed på totalt närmare 24 miljoner kronor, visar årsredovisningen.

Polisen i Eda rapporterar om brand

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en brand i byggnad i Koppom, Eda kommun.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Berg rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på länsväg 321 norr om Myrviken.", skriver polisen på sin hemsida.

Efter debatten – Tyskland legaliserar cannabis

1 timme sedan
Tre plantor hemma och 25 gram i fickan. Det blir tillåtet om Tysklands parlament säger ja i dagens omröstning om en "delvis" cannabislegalisering.