Pig Brother

Snart premiär för Pig Brother.


Nu tatueras grisar för fulla muggar på en lantgård utanför Beijing. Bakom detta märkliga projekt står den belgiske konstnären Wim Delvoye.

Mellan en och tre grisar om dagen får sina kroppar tatuerade i olika utformningar som bestäms av konstnären själv. När de har ledigt och konstnären är hemma på gården, får de gå ut och grymta i jorden ute på gården där de bor. Den första kullen bestående av 12 stycken grisar fick bland annat teman som Old School och ryska fängelsegaddningar intatuerade. Även politiska slogans, döskallar och Disney-karaktärarer har fått pryda grisarnas rumpor. Har man vägarna förbi Beijing får man gärna komma för att beskåda underverken.

Vad ska då Delvoye göra med alla gaddade grisar? Jo, syftet är att så snart man funnit fosterföräldrar till grisarna så ska de följas med webbkamera och visas upp via nätet i "Pig Brother", skriver NY ARTS.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.