Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaoset i tomteland fortsätter

Nyheter | 03/12/2008 06:41

Personalen på det misslyckade tomtelandet ombeds lämna sina arbeten.

STORBRITANNIEN. Tomtelandet Lapland har nu förvandlats till en krigszon. Många kände sig lurade på pengarna de hade betalat för att besöka tomtelandet, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Besökarna hade blivit lovade en magisk plats med riktiga renar och rikligt med snö. Men där fanns ingenting.

Besvikelsen var stor och föräldrarna upprörda. Dessutom började flera barn gråta när de såg "tomten" röka på en rast. Det blev droppen för föräldrarna. En pappa ska ha slagit till tomten när han fått vänta flera timmar i kö för att hans dotter skulle få sitta i tomtens knä.

En anställd utklädd till snögubbe blev bestört över förolämplingarna som haglade över honom. Han stormade då ut från Lapland, fortfarande i sin kostym. Dessutom skadades tre älvor och tre säkerhetsvakter vid tidigare incidenter.

De anställda ombeds nu lämna sina arbeten.

– Vi kan inte förvänta oss att personalen ska ta alla glåpord och vi vill dessutom inte riskera deras säkerhet, menar rekryteringschefen Sue Holzher.

I går kväll hade Lapland fått in mer än 1300 klagomål. Men organisatören Henry Mears menar att 95 procent av besökarna var mycket nöjda. Han hävdade att han inte alls hört att tomten skulle ha blivit slagen.

– Parken var som en krigszon. Jag förstår inte hur det kunnat bli sådana upplopp, sade en av de anställda, enligt The Sun.

Skrivet av: