Kaoset i tomteland fortsätter

Personalen på det misslyckade tomtelandet ombeds lämna sina arbeten.


STORBRITANNIEN. Tomtelandet Lapland har nu förvandlats till en krigszon. Många kände sig lurade på pengarna de hade betalat för att besöka tomtelandet, som Nyheter24 tidigare skrivit om. Besökarna hade blivit lovade en magisk plats med riktiga renar och rikligt med snö. Men där fanns ingenting.

Besvikelsen var stor och föräldrarna upprörda. Dessutom började flera barn gråta när de såg "tomten" röka på en rast. Det blev droppen för föräldrarna. En pappa ska ha slagit till tomten när han fått vänta flera timmar i kö för att hans dotter skulle få sitta i tomtens knä.

En anställd utklädd till snögubbe blev bestört över förolämplingarna som haglade över honom. Han stormade då ut från Lapland, fortfarande i sin kostym. Dessutom skadades tre älvor och tre säkerhetsvakter vid tidigare incidenter.

De anställda ombeds nu lämna sina arbeten.

– Vi kan inte förvänta oss att personalen ska ta alla glåpord och vi vill dessutom inte riskera deras säkerhet, menar rekryteringschefen Sue Holzher.

I går kväll hade Lapland fått in mer än 1300 klagomål. Men organisatören Henry Mears menar att 95 procent av besökarna var mycket nöjda. Han hävdade att han inte alls hört att tomten skulle ha blivit slagen.

– Parken var som en krigszon. Jag förstår inte hur det kunnat bli sådana upplopp, sade en av de anställda, enligt The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.