Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Smala kvinnor får mer sex

- 05/01/2009, 14:33 -

En brittisk studie har djupdykt in i 3 000 kvinnors sovrum.

Är du en storlek 36 eller 38? Då är chansen stor att du har haft sex den senaste veckan, enligt en ny brittisk studie.

Studien har intervjuat 3 000 kvinnor om deras sängvanor, och kommit fram till både väntade och oväntade slutsatser. Bland annat framgår det att smalare kvinnor har mer sex, men att alla kvinnor har lika dåligt sjlälvförtroende i sängen.

Sannolikheten att du skulle ha sex om du har storlek 42 drar ned till 50%, och till 30% om du är överviktig.

En av tio av de kraftigt överviktiga kvinnorna har inte heller haft sex på ett år, då de är oroliga över att bli sedda nakna.

Otippat nog anger de mest sexuellt aktiva kvinnorna anger att de har samma dåliga självförtroende som de större kvinnorna. 14% av de överviktiga kvinnorna uppger dock att deras självförtroende är i botten.

70% av kvinnorna vill ha sex med lampan släckt

Kroppsjälvförtroendet är inte heller på topp.

20% av kvinnorna ser till att alltid dölja sina kurvor, medan 15% bara låter partnern vidröra utvalda delar av kroppen.

Det är inte bara kvinnorna som skäms över sina kroppar, även om 70% av kvinnorna undviker att visa sin kropp så gör också 48% av männen detsamma. Det är lampan släckt som gäller för de personerna.

– Sex handlar om vad som händer på insidan, inte om hur vi ser ut på utsidan. Men samhället diktaterar definitivt att det smala idealet är mer attraktivt, säger sex- och samlevnadsexperten Tracey Cox.

– Därför känner smala personer mer självförtroende i sängen. Och det handlar också om att ju mer du gillar din kropp, desto mer benägen är du att visa upp den för din partner.

Skrivet av: