Sprit gör din kille snygg

- 10/01/2009, 21:26 -

Efter några öl förvandlas ditt kap till en riktig hunk.

Många kan relatera till känslan:

Du är ute på krogen. Efter några öl förvandlas dina grannar i baren till riktiga godbitar. Gaseller. Lejon.

Både kvinnor och män dras till symmetriska ansikten. En teori säger att desto mer symmetrisk en person är i sitt utseende desto mindre är sannolikheten att personen lider av några genetiska defekter. Vilket påverkar vårt val av partner.

Du super din partner snygg

En studie utförd av Lake Chef universitetet i Kanada visar att ju mer alkohol en kvinna dricker ju svårare får hon att bedöma en mans utseende. Vilket kan förklara ett och annat snedsteg på fyllan.

I studien fick 45 kvinnor titta på bilder av 60 män. Varje bildpar bestod av en bild på en man med ett mycket symmetrisk ansikte och en bild på en man med ett mindre symmetrisk ansikte. Tanken var att de symmetriska ansiktena, som anses vara vackrare, skulle generera flest poäng, uppger Woman.dk.

Ditt omdöme påverkas långt efter den sista ölen

De kvinnor som hade druckit alkohol under de föregående sex månaderna hade störst problem med att peka ut de symmetriska ansiktena. Studien visar att vår förmåga att bedöma en människas utseende inte återkommer när man sovit ruset av sig. Din förmåga att hitta en snygg partner påverkas långt efter att du sänkt den sista bärsen. Även kvinnor som bara dricker måttligt var sämre på att välja ut de attraktiva ansiktena än de kvinnor som inte dricker alls.

Forskarna menar att resultatet tyder på att alkohol kan förändra hjärnans struktur även på lång sikt.

Se vårt stora bildspel på en mängd riktig fyllehunkar ovan.

Skrivet av: