Vetenskapsmannen Stephen Hawkings varnar för...
1 av 2
Vetenskapsmannen Stephen Hawkings varnar för... - Foto: Lawrence Jackson/AP/Scanpix
... närkontakt av tredje graden.
2 av 2
... närkontakt av tredje graden. - Foto: Mark Wilson/AP/Scanpix

Stephen Hawking varnar för utomjordingar

Den lika berömde som ansedde vetenskapsmannen varnar för närkontakt av tredje graden: "Resultatet bli som när Columbus kom till Amerika, vilket inte blev särskilt bra för urinvånarna."


Den brittiske vetenskapsmannen Stephen Hawking är övertygad om det finns intelligent liv i rymden utöver det mänskliga.

Den uppfattningen förfäktar Hawkings  i en serie program för tevekanalen Discovery. Dessutom varnar han för att om de väl kommer hit är risken stor att de plundrar ut vår planet och drar vidare till nästa galax.

– Om utomjordingar besöker oss kan resultatet bli som när Columbus kom till Amerika, vilket inte blev särskilt bra för urinvånarna.

I stället för att försöka kommunicera med rymdlingar bör jordlingar hellre fly än illa fäkta, menar Hawkings. Göm er, är hans budskap till mänskligheten.

– Vi behöver bara se på oss själva för att inse hur intelligent liv kan utvecklas till något som man inte skulle vilja träffa, säger Hawkings på Discovery Channel.

/
Senaste nytt

DeSantis, Haley och två till på debattscen

Fyra sköts i Farsta – misstänkt anstiftare häktad

En 15-årig pojke och en 43-årig man dödades när två gärningsmän öppnade eld med automatvapen i Farsta i södra Stockholm i somras. Nu har en misstänkt anstiftare häktats i sin frånvaro, rapporterar Mitt i.

Person dog efter slarv – hittades utomhus av hemtjänsten

​En person med hemtjänst i Mariestad hade nattlig tillsyn via en kamera, men det var först när nattpersonalen gjorde besök som man upptäckte att hen fanns utomhus vid bostaden.

Adventskalender med dolda nötter återkallas

Lidl återkallar en adventskalender där det gömmer sig hasselnötter bakom en del luckor, skriver Aftonbladet.

Mordmisstänkt jobbade i hemtjänsten

Mannen misstänkts för att ha mördat en kvinna i 90-årsåldern, i centrala Strömstad i början av november. Nu har det framkommit att han varit anställd inom hemtjänsten, rapporterar lokala medier.

Facket: "Det här är Sveriges sämsta gren"

Att 15-åringar blivit sämre i matematik och läsförståelse är oroande. Men att klyftorna inom svensk skola fortsätter att öka oroar betydligt mer, anser Sveriges Lärare. Det här är Sveriges absolut sämsta gren, säger förbundsordförande Åsa Fahlén.