Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kaffedrickare ser döda människor

Nyheter | 14/01/2009 22:09

Koffeinet gör så att man hallucinerar.

"Jag ser döda människor", sa Haley Joel Osment till Bruce Willis i filmen Sjätte sinnet. Det framkom aldrig om pojken gillade kaffe, men chansen finns att filmens regissör och manusförfattare Manoj Night Shyamalan älskar att sörpla java.

En ny brittisk studie visar nämligen att tunga kaffedrickare har lättare att känna de dödas närvaro. Och Shyamalan är känd för att göra filmer om det övernaturliga.

I studien har man frågat 200 studenter om deras kaffevanor. De som drack minst sju koppar om dagen hade också lättare att hallucinera.

En förklaring är att kroppen under stress tillverkar ett hormon som kallas kortisol. När man dricker kaffe släpper kroppen ut extra mycket av detta hormon eftersom koffeinet i sig skapar stress. Det är denna extra boost av koffein som länkas till en ökad benägenhet att hallucinera, skriver News.au.com.

Kaffe funkar mot hudcancer

Bra argument för alla kaffe-entusiaster.

Skrivet av: