Flickor giftes bort med grodor

Ceremonin tros hålla onda andar och sjukdomar borta.


INDIEN. Det var under fredagen som de två sjuåriga flickorna giftes bort under en märklig ritual. De lyckliga makarna var nämligen grodor. Ceremonin är en årlig rit som äger rum i samband med en skördefestival, och tros hålla onda andar och sjukdomar borta från den lilla indiska byn.

Flickorna kläddes i traditionella bröllopskläder och vigdes till grodorna i två separata tempel. Hundratals byinvånare hade samlats för att bevittna vigseln där grodorna och barnen förklarades man och hustru.

Bröllopen var precis som vilka andra bröllop som helst, med en enorm festmåltid som avslut på den glada ritualen. Efter ceremonin tog flickorna farväl av sina makar, som slängdes tillbaka ned i en närliggande damm, enligt Times of India.

Men nu kan det bli ett abrupt slut på det årliga grodgiftet. Sociala myndigheter har fått nys om händelsen och har skickat dit socialarbetare "för att försöka upplysa invånarna mot användningen av sådana okunniga ritualer", menar distriktledaren R Palaniswamy.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

1 timme sedan
"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

1 timme sedan
Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Umeå, misstänkt stöld i matbutik.", skriver polisen på sin hemsida.